Yderligere information

Land

Allergener

Sulfitter

Område

Producent

Underområde

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Ja

Matteo Correggia Barbera d’Alba 2021

kr.149,00

På lager

Varenummer (SKU): 5309-1 Kategorier: , , ,
Vinen

Alt er lagt an på at fremvise den umiddelbare, sprudlende druekarakter i denne typerigtige vin. I munden er Matteo Correggia Barbera d’Alba fuld af spændstig velsmag, med en syre, der giver vinen nerve og vitalitet og den har et karakteristik lavt tanninindhold. Det er langt mere end blot en dagligdags og ukompliceret vin, og den har tilstrækkelig karakter til at udfordre og bevæge sanserne. De klassiske frugtige vine på Barbera har en fast plads i det lokale køkken, hvor de på fornem vis akkompagnerer mange af de første retter i måltidet. Hos Correggia foreslår man at denne vin prøves til antipasti, lavet af forskellige udskæringer af kvægracen Fassone, der også kaldes razza piemontese

Mættet rubinrød farve. Frugtig, udtryksfuld aromatisk profil med præg af violer, kirsebær og vilde skovbær. Det er en velsmagende, saftig og varietaltro Barbera d’Alba, der også udtrykker stor
områdekarakter.

Opelevelsen: Violer, røde bær, blommer Syrlige og søde kirsebær

velegnet til: Antipasti, charcuteri, Pastaretter, pizza, Stegt og grillet rødt kød, Risotto med grøntsager, eller svampe

Producent

Da den unge Matteo Correggia i 1985 overtog den ejendom i Canale i Roero, der i 5 generationer havde været i familiens eje, indvarslede det samtidig en nyorientering. Overgangen fra anonym drueleverandør til selvstændig vinproducent skete i 1987 da Matteo flaskede den første årgang under eget navn. Inspireret og hjulpet af Elio Altare indførtes nye dyrkningsmetoder og teknologi og Matteo viste snart, at han var en særdeles talentfuld viticoltore og vinmager. Fra Canales udpræget sand-og silt-holdige jorder skabte han de mesterlige enkeltmarks-vine Barbera d’Alba Bricco Marun og Nebbiolo d’Alba Val dei Preti som afgørende skubbede grænserne for hvad der ansås for muligt i Roero og som i egenart og kvalitet åbenlyst udfordrede vinene fra Langhe. I 1996 producerede han den første Roero Ròche d’Ampsèj, en særdeles ambitiøs vin på Nebbiolo, der gjorde brug af Roero-navnet og som for alvor markerede hans opfattelse af, at området har en egen, anerkendelsesværdig identitet.

Matteo gik bort i 2001, under tragiske omstændigheder, men ejendommen føres sikkert videre af hans enke Ornella, helt i Matteos ånd. Hun assisteres af vinmageren Luca Rostagno og den ældste søn Giovanni Correggia, der er uddannet fra ønologskolen i Alba. I dag producerer familien i omegnen af 130.000 flasker årligt, fra lidt over 20 ha vinmarker. Landbruget beskrives som ”naturligt og bæredygtigt når det er muligt” og kan karakteriseres som økologisk.