Yderligere information

Område

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Land

Bodegas Ochoa Reserva 2011

kr.165,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5014 Kategorier: , , ,
Bodegas Ochoa Reserva

Reserva er lavet på en blanding af den lokale drue Tempranillo (50-60%) og to Bordeaux-druer Cabernet Sauvignon og Merlot fra vinmarkerne El Secadero, La Milla and Montijo. Tempranillo druen giver megen elegance og en god fylde til vinen, mens Cabernet Sauvignon giver en flot struktur og stor intensitet. Inden sammenstikningen af vinene fra de forskellige druer, bliver de modnet på træfade i 15-18 måneder, Tempranillo på amerikanske fade og Cabernet Sauvignon og Merlot på franske fade. Efter aftapningen er Bodegas Ochoa Reserva yderligere lagret i minimum to år på flaske i Ochoas kældre.

Reserva Ochoa bliver først sendt på markedet, når den er klar til at blive nydt og fremstår derfor altid som en meget kompleks og charmerende vin. Farven er flot rubinrød og vinens store frugtkoncentration og fylde kommer fint frem i glasset med flotte toner af røde frugter, kirsebær og mandler. I smagen har vinen en utroligt flot balance mellem de søde, eksotiske og krydrede toner og vinens sprødhed og bid. Vinen fortjener at blive serveret til de bedste gastronomiske kreationer f.eks. med okse-, lamme- eller vildtkød. En vin med klasse!

Producent

Bodegas Ochoa ligger i byen Olite, hovedstaden i provinsen Navarra. Faderen Javier Ochoa har i de seneste år sikret sig et ry som en af de bedste vinmagere i Spanien og har i øvrigt høstet meget stor anerkendelse som initiativtager og leder af vinforsøgsstationen EVENA i Navarra. I 12 år var han på denne måde med til at forbedre niveauet for vinproduktionen i området, inden han til sidst forlod stationen for at hellige sig produktionen på familiens i alt 143 ha. vinmarker, sammen med hustruen Marivi.
I 2015, som 70-årig, overdrog han ansvaret for vinificeringen til sin ønolog-uddannede datter Adriana, som allerede da i en årrække havde arbejdet ved hans side. Den handelsuddannede lillesøster, Beatriz, har overtaget ansvaret for administrationen af vinhuset og salget af vinene, så kontinuiteten er således sikret på Bodegas Ochoa.
På Bodegas Ochoa arbejder man på en mere bæredygtig profil. 40 hektar blev således allerede konverteret til økologi i 2016, og man har siden arbejdet videre med en overgang til økologi i løbet af 5 år for alle de parceller som producerer røde druer.

Området

Navarra DO-distriktet ligger i det nordøstlige Spanien tæt ved Rioja distriktet, hvilket nok er årsagen til, at Navarra i mange år har levet en beskeden tilværelse i skyggen af “storebroderen”. Men tingene er ved at ændre sig til stor glæde for dem, som leder efter gode spanske vine til rimelige priser. Her kan man blandt et stort udbud af vine få råd til at eksperimentere lidt.
I Navarra har man bl.a. hentet en del af fornyelsen i fortiden, ved igen at anvende druesorten Graciano, som engang var meget almindelig i vinmarkerne, og som ofte tilfører mere kompleksitet end f.eks. Garnacha. Den berømte vinforsøgsstation i Olite ‘EVENA’ (Estación de Viticultura i Enologia de Navarra – som Javier Ochoa fra Bodegas Ochoa i mange år var leder af), har siden 1981 haft en særdeles markant indflydelse på den store fornyelse, der er sket i dette distrikt. Forsøg i vinmarker (med nye druesorter/vinstokke, beskæringstekniker, sygdomsbehandling osv.) og i kælderen (gærtyper, fadtyper, assemblage, modning, filtrering m.m.) samt et omfattende uddannelsesprogram for vinproducenterne i området har været guld værd…!