Mængderabat

Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Allergener

Sulfitter

Område

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Land

Bodega Resalte Balsion 18 Meses 2020

Original price was: kr.199,00.Current price is: kr.149,00.

På lager

Rabat TypeAntalPris per styk
Pris ved minimum6 + kr.139,00
Varenummer (SKU): 5245 Kategorier: , , ,
Balsion 18 Meses

Balsion 18 meses er produceret på 100% håndhøstede Tempranillo druer som kommer fra 20 år gamle vinstokke der vokser i en kalk, ler, sandholdig og stenet jord. Forinden selve gæringsprocessen, ligger druerne til kold udblødning, hvor saften trækker en masse farve og smag ud af drueskallerne. Vinen gærer herefter på ståltanke ved temperaturer på max. 30ºC. Under gæringsprocessen bliver der gentagne gange rørt rundt i mosten for at fordele og integrere al smag og farve ud i helt vinen. Herefter får vinen 18 måneders lagring på henholdsvis 80% franske og 20% amerikanske egetræsfade.

Balsion 18 Meses har en flot klar, intens rød farve, og duften er stor og kraftfuld med en kompleks palette af krydderier, ristede toner og hint af cedertræ. En elegant smag med modne røde frugter der komplementeres flot af syre der giver vinen karakter. Det anbefales, at vinen serveres ved 18° – 20°C.

Bodegas Resalte

Bodegas Resalte er et nyere vinhus omgivet af 80 hektarer marker beliggende på nøje udvalgte placeringer. Familien Tapias byggede bodegaen i 1998 og udstyrede den med alt i moderne vinifiktationsudstyr. Familien var allerede i branchen, men før beslutningen om at producere vinen selv, solgte de deres druer til andre vinerier. Den allerførste årgang og vin var Resalte Crianza 2000.

Resaltes logo er taget fra det berømte slot i byen Peñafiel, hvor Resalte har til huse. Peñafiel er en by i Valladolid-provinsen i den selvstyrende region, Castilla y León. Udover det historiske slot er byen kendt for sit middelalderlige torv, Plaza del Coso, der hvert år i august anvendes til tyrefægtning. Rundt om hele pladsen ligger private hjem alle med vinduer og balkoner ud mod den flotte plads. Og vil man gerne have godt udsyn, betyder en flere hundrede år gammel lov, at selv de private hjems balkoner og vinduer i disse dage udbydes til højstbydende!

Under og omkring byen er der masser af udgravede underjordiske huler, der traditionelt er blevet brugt til at producere og lagre vinene. Her kan holdes en konstant temperatur og især op ad bjerget mod det gamle slot, ses de gamle murede skorstene stikke op fra jorden. Her igennem lukkedes den C02 ud, som blev dannet under gæringen.

Production

Hos Resalte starter høsten præcist den dag, hvor druerne viser deres fulde potentiale. Ud over de kemiske analyser, smager ønolog Enrique Andrades også på druerne. Daglige målinger og smagning af druerne på Resaltes forskellige parceller giver det tekniske team de oplysninger, der skal afgøre hvornår høsten skal begynde. Der bliver kun høstet manuelt og i små 15 kg kasser. Dagene i Duero-dalen kan være meget varme, så derfor skal druerne hurtigst muligt til vineriet, derfor køres druer fra de fjerntliggende marker til vineriet i kølebiler. Når druerne ankommer til bodegaen begynder selve vinifikationen. Her skiller Resalte sig ud fra mange andre producenter. Ved hjælp af kun tyngdekraften minimeres brugen af pumper. Det giver både en blidere behandling af druer og most samt mindsker risikoen for oxidation. For Resalte er denne metode blot en naturlig udvidelse af de principper og det engagement, der bliver lagt i produktionen af deres vine.

Fra høst til vin

Når druerne er lagt på transportbåndet, kontrolleres de manuelt og afstilkes, inden de kommer ned i “OVI-tanken”, som er en rustfri ståltank med plads til 3 tons druer. Ståltanken er, ved hjælp af tøris (CO2), helt iltfri og derved undgås oxidering og at druerne bliver beskadiget. Herfra løftes OVI-tanken henover de store ståltanke hvor gæringen finder sted, og druerne lukkes ud af bunden på tanken. Aftapningen foregår også under den absolut skarpeste kontrol. Flaskerne bliver omhyggeligt vasket og fyldt med nitrogen for at undgå iltning under aftapningen. Endelig bliver propperne sat i under vakuum. Det sikrer, at der ikke er overtryk imellem kork og vin, hvilket ellers kan være et problem ved store temperaturudsving under transporten eller ved længere opbevaring.

Ribera del Duero

Langs den smukke Duero-flod i det nordlige Spanien ligger distriktet Ribera del Duero”, hvor Spaniens vel nok mest eftertragtede vine i disse år bliver produceret. Floden snor sig også gennem Portugal (Douro) for til sidst af munde ud i Atlanterhavet ved Porto. På de bløde bjerge, alle beliggende i 500-800 meters højde, har druerne ideelle vækstbetingelser og giver nogle helt fantastiske vine med karakter og dybde. Det er også fra dette område at berømte vine som, Pingus, Vega Sicilia, Aalto PS, Alion og Pesquera kommer fra.