Yderligere information

Land

Område

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Bove Avegiano Cerasuolo Montepulciano d’Abruzzo 2022

kr.75,00

På lager

Varenummer (SKU): 794 Kategorier: , ,
Vinen

Gæring på temperaturkontrollerede ståltanke, med kort skindkontakt, for at give en rosato med en relativt lys farve og delikate
aromaer. Bove Avegiano Cerasuolo Montepulciano d’Abruzzo lagres på ståltanke, og dernæst kort tid på flaske før frigivelse.

Lys cerasuolo eller kirsebærfarve. Bove Avegiano Cerasuolo Montepulciano d’Abruzzo præsenterer en delikat næse med en sart men distinkt variation af røde bær. Det er en frisk og liflig rosé, der emmer af forårs- og sommer-stemning. Serveringstemperaturen bør være 5-11 grader efter behag.

Producent

Vinhuset Bove har siden slutningen af 1800-tallet beskæftiget sig med vindyrkning i den midtitalienske region Abruzzerne,det er dog først fra 1930 at man officielt eksisterer. Husets nuværende struktur med en kapacitet på over 30.000 hektoliter tog sin form engang i 60’erne. Bove kan betragtes som negociant dvs. de baserer deres produktion på købedruer. For en stor dels vedkommende stammer druerne fra faste underleverandører med hvem man har haft et mangeårigt samarbejde. Dette har sikret Bove en privilegeret position i kampen om de gode partier. Udover dette, har investeringer i moderne procesudstyr gjort det muligt for Bove at kombinere kvantitet med kvalitet og pris/kvalitetsforholdet er helt i top for Boves vine. Som et kuriosum kan nævnes at Bove er fast leverandør af vine til Vatikanstaten. “Cerasuolo” er en af Italiens kraftigste rosévine, der også er fremstillet på Montepulciano. Farven er relativt mørk og minder mest af alt om kirsebær (deraf navnet “Cerasuolo”). Duft og smag er ganske markant og delikat.