Yderligere information
Område | |
---|---|
Allergener | Sulfitter |
Land | |
Producent | |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Underområde |
Bruma Paraje de Marin Monastrell 2022
kr.129,00
På lager
Et vildt vinproject: BRUMA
Den spændende række af BRUMA vine er skabt af karasmatiske Elena Pacheco og Isio Ramos. De vil genskabe respekten og forståelse for, hvad ægte Monastrell kan give. Elena kommer med sin pionerånd, sin vilje og sit håndværk, samt de fire enkeltmarker på de fire bedst beliggende ejendomme i det mest øde område i Jumilla og Isio har kreativiteten og det internationale touch der har sikret Bruma succes verden over.
Markerne
Ejendommene består af Marin og Las Encebras der begge ligger i det sydlige Jumilla, og Las Chozas og Finca CQ, som ligger i det nordlige. Enkeltmarkerne er Mandiles, Navajuelos, Vereda og Particiones. Elena og Isio mener at en vin er defineret af den jord og det klima den kommer fra. Karakteren SKAL slå igennem i glassets udtryk og må ikke sminkes eller undertrykkes. Markerne er vidt forskellige, idet nogle er domineret af sand, andre af granit eller kalksten.
Monastrell bush vinstokke i Estrecho de Marin
Alle de lave, gamle Monastrell bush vinstokke er plantet med en afstand på 2,8 meter på begge leder. Og altså kun ca. 1.400 vinstokke pr. hektar. Ret vildt! Vinstokkene er plantet i kalkrig undergrund op ad begge sider i dalen der ligger i ca. 400 meters højde mellem de to majestætiske bjergkæder Rajica de Enmedio og Solana Sopalmo. Det mest tørre område i Jumilla. Høstudbytterne er helt extremt lave, da der alligevel ikke vandes.
Flot Monastrell med kompleksitet, nerve og ynde
Den årlige produktion af Paraje Marin er kun ca. 10.000 flasker og alt er håndhøstet. Gæringen foregår i rustfri ståltanke med køling og ved 24-26 grader. Naturligvis med druerne egen gærkultur. Efter færdig vinifikation lagrer vinen på cement tanke i minimum 7 måneder og vinen filtreres heldigvis ikke.
Hele ideen er ikke at ødelægge de helt perfekte Monastrell druer fra de unikke mikroklimaer i Jumillas mest øde egne. Og du vil smage at det er lykkedes. Vinen er medium tæt. Helt klar og næsen er intens, sart og blød. Frisk rød frugt og modne røde bær vælter op sammen med lidt pikante krydderier. Første tanke er DELIKAT, men der er endnu mere. Smagen er lang og der er både appetitlighed og lidt tannin til maden. Helt klart det bedste Monastrell udtryk du kan finde og Fremtidens Smag til det moderne køkken.