Yderligere information
Område | |
---|---|
Land | |
Underområde | |
Allergener | Sulfitter |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Producent |
Cantina Santadi Terre Brune Carignano del Sulcis Superiore 2018
kr.449,00
På lager
Terre Brune Carignano del Sulcis Superiore
Terre Brune er Santadis topvin. Vinen kommer fra de bedst beliggende marker og udbyttet holdes ekstremt lavt for at sigre bedst mulige kvalitet af druerne. Druerne der benyttes er næsten 100% Carignn iblandet en smule Bovaleddu. Vinen macererer i op mod 14 dage for at udtrække maksimal farve og smag af druematerialet. Efter endt gæring lagrer Terre Brune 16-18 måneder på nye og brugte franske barriques, efterfulgt af minimum et års flaskelagring inden den frigives til salg. I glasset er Terre Brune Carignano del Sulcis Superiore en intens oplevelse af solmodne mørke bærfrugter, mynte og noter af kaffe. Den voldsomme koncentration og de solmodne frugtaromaer er i fuldendt balance med fadpræget, der er til stede men ikke dominerer helhedsoplevelsen af denne fuldblodsvin fra Sardinien.
Producent
Cantina di Santadi er et kooperativ, der blev stiftet i 1960 og i dag råder over ca. 500 hektar vinmarker i 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitetsvin, og har derfor vedtaget et maksimalt udbytte for alle druelevrandører på ca. 40 hl per hektar. For at bevare vinenes lokale præg anvendes udelukkende “indfødte” sardiske druer, hovedsageligt Carignano, Monica og Nuragus til de røde vine og Vermentino og Nasco til de hvide. Med dette materiale har Santadis ønolog Piero Cella i samarbejde Giacomo Tachis, manden bag bla. Sassicaia og Tignanello, formået at fremstille fyldige og velstrukturerede vine af stor klasse som Rocca Rubia, Baie Rosse og ikke mindst Terre Brune.Sidstnævnte har flere gange modtaget de prestigefyldte 3 glas i Gambero Rosso.