Yderligere information

Underområde

Område

Allergener

Sulfitter

Producent

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Land

Carlisle Vineyard Sonoma Russian River Valley zinfandel 2016

kr.495,00

På lager

Varenummer (SKU): 5369 Kategorier: ,

På Carlisle Vineyard i Californiens Russian River Valley i sonoma dyrkes hele fyrre forskellige druesorter! Den utrolige vinmark er dog mest kendt for Zinfandel fra de meget gamle stokke. I årgang 2015 får de 87% Zinfandel selskab af 13% andre druer, blandt andet Trousseau Noir, Aliante Bouschet og en række hvide varianter som Muscadelle og Malvasia. Lagringen foregår på fransk eg, 22% nye fade.

Farve: Meget tæt, mørk granatrød.
Duft: Stor aroma af blodappelsin, hindbær og lakrids.
Smagsnoter: Polerede tanniner og koncentrerede noter af blodappelsin og mørke bær. Meget flot!

Perfekt ledsager til f.eks. cote de boeuf. Nyd den gerne let afkølet.

Producent

Carlisle er grundlagt af Mike Officer i 1990’erne, hvor han til at starte med lavede 5 gallons Zinfandel i sit køkken som et hobbyprojekt ved siden af karrieren som softwareudvikler. Første kommercielle årgang var 1998 som blev frigivet i år 2000. Det er derfor en ‘ung’ producent, og Carlisle har på få år formået at skabe sig en status som decideret topproducent!

Karrieren som softwareudvikler er sat til side for at følge hjertet og drømmen om at lave vine i verdensklasse. Siden de første år er flere og flere marker med nogle af Californiens ældste vinstokke blevet føjet til porteføljen, der i dag strækker sig over adskillige druesorter og marker med op mod 1000 km. afstand imellem sig. Med andre ord en kæmpe diversitet i ‘terroirs’ og vintyper. De største vinkritikere har også opdaget Carlisle og vinene får rutinemæssigt points godt oppe i 90’erne.

Værd at fremhæve er det, at Mike er en af de fremmeste forkæmpere for bevarelse af Californiens ældste vinmarker, mange af dem plantet tilbage i 1800-tallet. Mike anser dem med rette for en del af Californiens vinmæssige kulturarv, og de fortæller også på mange måder deres egne små historier om en svunden tid. Rundt omkring i markerne findes gamle og ‘glemte’ sorter på (meget!) gamle stokke og disse sorter er med til at give Carlisles vine et helt unikt udtryk!

Vinen

Fælles for Carlisles vine er, at de byder på en rig ‘californisk’ karakter med stor fylde, tårnhøj intensitet, silkeblød og yderst velintegreret tannin. Det, der hæver dem over andre gode vine, er at denne kraftige karakter er forenet med den smukkeste balance, friskhed, nerve og en ‘drikbarhed’ ud over det sædvanlige!