Yderligere information
Land | |
---|---|
Producent | |
Størrelse | fl. 35 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Chartreuse Verte Grøn 55%
kr.325,00
Ikke på lager
Chartreuse Verte Grøn
Det er en unik sød, intens og krydret likør. Chartreuse Verte serveres traditionelt kold som en after dinner drink, men er også fortræffelig som ingrediens i utallige cocktails. På skidestinationerne i Frankrig bruges den som ingrediens i Green Chaud (Varm kakao med Chartreuse) eller ganske enkelt som shots.
Chartreuse Diffusion, Liqueur Chartreuse Jaune
Historien bag Chartreuse går helt tilbage til år 1084, hvor Saint Bruno fra Köln kom til Chartreuse, som er beliggende nær Grenoble i de franske alper. Her stiftede han munkeordenen ”The Carthusian Monks”. Den videre historie omkring Karteuser-munkene og deres likører er ret omfattende og omskiftelig. Men i korte træk nævnes her nogle af hovedpunkterne:
1605: Marshall d’Estrées giver munkene et manuskript, som indeholder en formel på en eliksir, som siges at give et langt liv.
1737: Efter års studier begyndte broder Jerôme Maubec fra klosteret La Grande Chartreuse, at producere eliksiren, som havde et alkoholindhold på ikke mindre end 71%.
1764: Det var dog først i dette år, at Chartreuse Verte, som vi kender den i dag (55%) så dagens lys. Begge produkter blev så stor en succes, at man måtte bygge et nyt destilleri kaldet Fourvoirie.
1903: Munkene blev fordrevet fra Frankrig og slog sig ned i Tarragona i Spanien. Her startede de et nyt destilleri.
1929: Munkene vendte tilbage til Fourvoirie, hvor de genoptog produktionen af Chartreuse.
1935: Den 14. november om natten blev destilleret i Fourvoirie ramt af en lavine. Men da destillationsapparatet og egetræsfadene forblev intakte, valgte munkene at flytte destilleriet til en lille by ved navn Voiron.
1935 – …: I dag bliver Chartreuse udelukkende destilleret i Voiron. Men de 130 forskellige urter, planter og blomster som Chartreuse bliver produceret af, opbevares i La Grande Chartreuse Klosteret indtil de bliver bragt til Voiron. En yderst vigtig detalje i produktionen af Chartreuse er, at der kun er tre munke som må kende til den unikke opskrift. Selve destillationen og den efterfølgende lagring på egetræsfade overvåges kun af de tre Karteuser-munke.