Tilbud

Yderligere information

Underområde

Land

Allergener

Sulfitter

Område

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Columbia Crest Gold “limited release” Columbia Valley 2019

Original price was: kr.179,00.Current price is: kr.129,00.

På lager

Varenummer (SKU): 5214-1 Kategorier: , , ,
Château St. Michelle Estates

Columbia Crest ejes i dag af det navnkundige firma, Château St. Michelle Estates. Vinhuset blev oprindelig grundlagt i 1983 og er beliggende i den østlige del af Washington State i AVA’en (American Viticultural Area) Columbia Valley/Horse Heaven Hills. Denne placering er helt optimal for vinproduktion, da Columbia Valley ligger i læ for Stillehavets rasen bag Cascade Mountain. Strategien har fra første dag været at producere førsteklasses vine med branchens bedste vinifikationsudstyr. Intet, og absolut intet er overladt til tilfældighederne på Columbia Crest.

Med Columbia Crest godt 1000 hektar marker på de bedste jorde langs Columbia River er Columbia Crest en mastodont i såvel størrelse som kvalitet. chiefwinemaker Juan Munoz-Oca er oprindelig columbianer, og havde sin første høst som 8-årig – så han må siges at være en særdeles erfaren og kompetent winemaker!

Området

Columbia Valley AVA blev grundlagt i 1984 og er det største af de 13 AVA-områder i Washington State. Med sine ca. 16.000 ha. vinmarker dækker Columbia Valley AVA knap 99% af hele arealet i Washington State. Kun ca. 2.770 ha. er ikke en del af Washington States sub-AVAer: Red Mountain, Yakima og Walla Walla Valleys, Wahluke Slope, Rattlesnake Hills, Horse Heaven Hills, Snipes Mountain, Lake Chelan, Naches Heights og Ancient Lakes.

Distriktet ligger i den centrale og sydlige del af Washington State, omkring Columbia River-dalen. Jordbunds- og klimaforholdene varierer meget efter vinmarkens beliggenhed. Dog er de fleste vinmarker anlagt på sydvendte skråninger, hvor soleksponeringen er optimal om sommeren, og hvor varme vinde beskytter vinstokkene om vinteren. Her dyrkes primært Riesling, Chardonnay, Merlot, Syrah og Cabernet Sauvignon.

Vinen

Hver år udvælger kælderteamet på Columbia Crest druer fra de bedste parceller på ejendommen til at lave nogle få fade GOLD Limited Release, som skal udtrykke det bedste, man kan opnå i Columbia Valley. Fx er årgang 2018 lavet på Cabernet Franc (64%), Cabernet Sauvignon og Merlot m.fl., som hovedsageligt hentes på parceller i Horse Heaven Hills og Wahluke Slope i Columbia Valley, men blandingen kan ændre sig fra årgang til årgang. Det er et ret tørt område, hvor man er nødt til at anvende drypvanding. Jordbunden er ikke særlig frugtbar og holder ikke godt på vandet, så drypvanding giver optimal kontrol over vinplanternes vækstmønstre.

Efter en manuel plukning af klaserne bliver druerne hurtigt transporteret til kælderen i små kasser for at undgå masning af druerne. Druerne afstilkes, mases skånsomt og gæres derefter i ståltanke, inden bærmen presses fra. Vinene fra de forskellige druesorter bliver derefter sammenstukket og overføres til 32% nye franske barriques og 68% neutrale fade, hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og bliver modnet i 14-17 måneder efter årgangen.

GOLD Limited Release har en dyb, mørk, rubinrød farve. Duften er ret åben, med aromatiske, friske nuancer af røde bær hindbær, kirsebær men også hybenblomst. I munden virker vinen mørkere, med toner af mørk chokolade, engelsk lakrids og skovbund. Den slutter med en lang, delikat eftersmag, nærmest frisk i stilen. En meget sammensat og charmerende vin sjælden for en Cabernet-baseret vin! Brug den til lam, kalv, okse, fuglevildt og råvildt. Perfekt til grill.