Yderligere information
Land | |
---|---|
Allergener | Sulfitter |
Område | |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Underområde | |
Producent |
Crous St. Martin Châteauneuf du Pape 2020
kr.319,00
På lager
Denne vin symboliserer fransk historie fra Châteauneuf-du-Pape, og er derfor en hyldest til årgang 1879. Châteauneuf-du-Pape ligger som bekendt i det sydlige Rhône. Crous St Martin ligger i den nordøstlige del af Châteauneuf-du-Pape. Navnet, Crous St Martin, stammer fra år 1879, hvor de lokale munke restaurerede St Martin korset (crous”), som de havde opstillet for at vise vejen til Châteauneuf-du-Pape. St Martin blev dermed anset for værende symbolet på frihed og fællesskab. Korset er lavet af jern, og mønstret er inspireret af vinflaskens form.
1879 var også året, hvor mange gejstlige vinhuse blev sat til salg, hvilket resulterede i at mange nye private vinhuse blev etableret. Derudover viste året 1879 sig også at blive en helt fantastisk årgang, og netop derfor er denne Châteauneuf-du-Pape en hyldest til denne årgang med sit navn “Hommage à l’An 1879”.
Jordbunden i dette område består af et tykt lag af de berømte rullesten (“galets roulés”), som kendetegner Châteauneuf-området. De giver utroligt veldrænende forhold, og så holder de på varmen, hvilket er godt for vinstokkene. Laget af rullesten er ofte flere meter dybt og blandet med ler. Det giver vinene en god dybde og en flot koncentration. Andre steder hos Crous St Martin indeholder jordbunden et fint lag sand blandet med ler. Det skaber ikke alene finesse og elegance i vinene, men også kompleksitet og en høj, kontinuerlig kvalitet årgang efter årgang.
På trods af, at man må anvende 13 forskellige druesorter i fremstillingen af Châteauneuf-du-Pape-vinene, så er denne variant altså kun lavet på tre forskellige druesorter: . 80% Grenache . 10% Syrah . 10% Mourvèdre Druerne er alle høstet manuelt og gennemgår en streng sortering af to omgange for at sikre den bedste kvalitet af druerne. Herefter afstilkes druerne, som knuses og ligger i en rum tid sammen med drueskallerne for at trække farve og smag. Under gæringsprocessen bliver mosten omrørt med jævne mellemrum for at udtrække stofferne fra drueskindet til mosten. Umiddelbart efter gæringen og perioden med udblødning, sker den malolaktiske gæring, hvilket er en vigtig del af processen. Efter et par uger, sorteres drueskallerne og diverse resterende komponenter fra, hvorefter mosten får lov at lagre. En smuk rubinrød farve præger denne Châteauneuf-du-Pape. Duften emmer af kirsebær, morbær og let krydrede noter. I munden fornemmer man hurtigt dybden i vinen og dens blødhed med skønne aromaer af modne kirsebær, solbær, timian, lakrids og hvid peber. Der er en god syre og velafrundede tanniner, som forlænger den behagelige og komplekse eftersmag.
Denne vin egner sig særligt godt til oksekød, vildt og ost. Med lidt tålmodighed vil vinen have godt af at ligge yderligere et par år før den bør nydes. Under de rette forhold vil denne kunne holde sig i op til 15 år. Serveres ved 17-18ºC.