Yderligere information

Producent

Størrelse

50 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Det Norske Brenneri Arvesølvet Helt Klar 38% alk. 50 cl

kr.125,00

På lager

Varenummer (SKU): 4641-1-1-2 Kategorier: , ,
Arvesølvet Helt Klar

Arvesølvet er Norges næstmest solgte taffelakvavit. Det er der en grund til. Arvesølvet Helt Klar er lavet efter gamle norske håndværkstraditioner, så den passer til fisk, skaldyr og ikke mindst laks. Du kan også bruge den i cocktails. Flot og lokkende aroma, hvor appelsin- og citrusolie gør sig til, fulgt op af grapefrugt, kommen, dild, koriander, anis og strejf af vanilje, koriander, fennikel, citron og appelsinskal. Herligt mild og kompleks smag af kommen, anis og appelsiner. Lang og afbalanceret eftersmag i en akvavit, der kan drikkes af alle.

Om Det Norske Brenneri

Det Norske Brenneri har sin produktion og fadlager i Grimstad i Sørlandet, tær på Kristiansand og en færgetur til Danmark. Her har der blandt andet været produceret forskellige akvavitmærker og æblebrændevin siden produktionsmonopolet i Norge blev opløst 2005. Det Norske Brenneri bruger kun de bedste urter og krydderier, mange af dem fra norsk natur. På grund af klimaet er der få steder på kloden, hvor urter og bær har lignende smag og aroma som i Norge. Rammerne er stadig små, og det mindste anlæg på destilleriet kan kun klare 15 liter. Så er der langt til de store mastodonter, du kender. Det Norske Brenneri samarbejder med botaniker Rolv Hjelmstad, lægger stor vægt på fadlagring og bruger kun de bedste Oloroso-sherryfade fra Jerez i Spanien.

Brød det norske monopol

Spiritusproduktionsmonopolet blev opløst i Norge 2005, og Det Norske Brenneri var det første private destilleri i Norge efter mere end 80 års monopol. I dag er man landets næststørste spiritusproducent med rette, stolte af håndværket. Aquavit er, ligesom i Danmark, tær forbundet med historie og traditioner, og de første skriftlige kilder går tilbage til 1500-tallet.