Mængderabat

Yderligere information

Land

Allergener

Sulfitter

Område

Producent

Størrelse

75 cl.

Varetype

Domaine de Cibadiès “le Jardin” Chardonnay 2020

kr.119,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4440 Kategorier: , , ,

Domaine de Cibadiés er beliggende i Capestang i l’Hérault og råder over 95 ha. vinmarker, hvis beliggenhed drager fordel af middelhavsklimaet, der med de tørre vinde giver optimale vækstbetingelser.

Sydfrankrig er ofte blevet betegnet som Frankrigs svar på Californien. I den forbindelse er sammenligningen kun baseret på varmen og varmt er der. Faktisk de senere år så varmt, at man fattes vand og det betyder, at vinstokkene tørster og kun sætter få druer med lavere udbytter til følge. Det resulterer i komplekse vine med flotte nuancer. Man er generelt ikke god til markedsføring, så hele regionen lider under, at de fleste forbrugere ikke kender forskellen på de enkelte områder. Det betyder, at vinene kun kan sælges på den enkelte vins kvalitet og ikke på regionens renomé.

Fuldmodne Chardonnay druer macereres som hele druer 6-12 timer før presning, vinifikationen sker ved 16 °C. Hele processen sker beskyttet mod iltning. Efter færdiggæring lagres vinen i egefade for at øge kompleksiteten. Farven er flot strågul med et strejf af grønt. Duften er kompleks og intens. Duften af orangefrugter, fersken, abrikos og tørrede frugter blander sig med vanille og blomster. Smagen er fyldig, rund og harmonisk. Vinen er velegnet til fyldige fiskeretter, fjerkræ med lys sauce og oste. Er også velegnet til at servere uden mad. Bør serveres ved ca. 12 °C