Yderligere information

Land

Allergener

Sulfitter

Producent

Område

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Ja

Underområde

Domaine Du Serre Des Vignes Loulys 2022

kr.135,00

På lager

Varenummer (SKU): 5082-1-1-1-1 Kategorier: , , ,
Domaine Du Serre Des Vignes Loulys Cuvee

Serre Des Vignes Loulys Cuvee har en flot strågul farve, klar og skinnende vin. Duften er rig og dyb med citrusfrugter, tropiske frugter blandet med hvide frugter og vanilje. Ganen er rig, afbalanceret, og de hvide frugter er fremtrædende med en lang eftersmag.

Grillet fisk, fjerkræ, gedeost, trøffel og tarte tatin vil passe godt til denne vin.

Rustfrie ståltanke og fade. Direkte presning. Mostafklaring og filtrering. Gæret ved lav temperatur i 15 dage, hvor 15% af beholderen gærer i egetræsfade, hvor vi udfører “batonnage” (let omrøring af bundfaldet). Kort modning i to måneder.

Grignan les Adhémar

Domaine du Serre des Vignes er grundlagt i 1973 hvor de første vinstokke med Grenache blev plantet.  Al dyrkning sker med respekt for naturen. Således blev vinhuset økologisk certificeret fra og med årgang 2011.

Vinene fra Rhône-dalen har i de seneste år oplevet en sand opblomstring, som helt klart skyldes nogle seriøse producenters forståelse for, at det bedste våben i den globale konkurrence er kvalitet. Gunstige klimatiske forhold samt større brug af de bedste druesorter som Grenache, Cinsault og især Syrah er nogle af de faktorer, som har været med til at gøre vinene fra Rhône mere populære.

Vinområdet Grignan les Adhémar, tidligere kendt som Côteaux du Tricastin, ligger i hjertet af Rhônedalen på venstre bred. området består af kun 1800 hektar vinmarker i det bakkede terræn, hvor jordbunden består af kalksten og ler. Markerne i området er opdyrket med aromatiske urter, lavendel, olivenlunde og vinstokke. Vinene, primært røde, er fine med en række smagsvarianter fra bær og blommer til krydderier og mere sofistikerede noter af peber, viol og trøffel. Det behagelige middelhavs klima giver området mildt, tempereret og blæsende vejr om vinteren, efterfulgt af varme, tørre og solrige sommerdage, afbrudt af kølige nætter. Klimatiske forhold som giver perfekte vækstbetingelser for druerne og sikrer en ensartet modning – en forudsætning for velafbalancerede vine.