Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Land

Område

Underområde

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Ja

Producent

Domaine du Serre Des Vignes Pure Quintessence 2022

kr.129,00

På lager

Varenummer (SKU): 7584-2-2-1 Kategorier: , , ,
Serre Des Vignes Pure Quintessence Cuvee

Visuelt har Serre Des Vignes Pure Quintessence en dyb farve med antydninger af granatæble og klare refleksioner. Duften er rig på krydderier og sorte frugter som blåbær, brombær og kirsebær. Smagen er intens og understøttes af bløde tanniner. Vinen er frugtig, kompleks og har en lang eftersmag.

Kold forgæring, udblødning og stampning af druer. Ved slutningen af vinteren filtreres vinen og aftappes.

Pure Quintessence Cuvee passer godt til kødsauce og vildt. Den matcher også godt med mørk chokolade.

Grignan les Adhémar

Domaine du Serre des Vignes er grundlagt i 1973 hvor de første vinstokke med Grenache blev plantet.  Al dyrkning sker med respekt for naturen. Således blev vinhuset økologisk certificeret fra og med årgang 2011.

Vinene fra Rhône-dalen har i de seneste år oplevet en sand opblomstring, som helt klart skyldes nogle seriøse producenters forståelse for, at det bedste våben i den globale konkurrence er kvalitet. Gunstige klimatiske forhold samt større brug af de bedste druesorter som Grenache, Cinsault og især Syrah er nogle af de faktorer, som har været med til at gøre vinene fra Rhône mere populære.

Vinområdet Grignan les Adhémar, tidligere kendt som Côteaux du Tricastin, ligger i hjertet af Rhônedalen på venstre bred. området består af kun 1800 hektar vinmarker i det bakkede terræn, hvor jordbunden består af kalksten og ler. Markerne i området er opdyrket med aromatiske urter, lavendel, olivenlunde og vinstokke. Vinene, primært røde, er fine med en række smagsvarianter fra bær og blommer til krydderier og mere sofistikerede noter af peber, viol og trøffel. Det behagelige middelhavs klima giver området mildt, tempereret og blæsende vejr om vinteren, efterfulgt af varme, tørre og solrige sommerdage, afbrudt af kølige nætter. Klimatiske forhold som giver perfekte vækstbetingelser for druerne og sikrer en ensartet modning – en forudsætning for velafbalancerede vine.