Yderligere information
Land | |
---|---|
Allergener | Sulfitter |
Område | |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Ja |
Underområde |
Domaine Le Loup Bleu Vol De Nuit Rosé 2023
kr.149,00
På lager
Rabat Type | Antal | Pris per styk |
---|---|---|
Pris ved minimum | 6 + | kr.139,00 |
Om produktet
Vol De Nuit Rose er sammensat af Grenache (normalt 65-80%), Rolle (Vermentino), Syrah, Clairette og evt. Carignan, som hentes på ejendommens økologiskdyrkede vinmarker nær vingården ved foden af Sainte-Victoire bjergkæden. De hvide druesorter Rolle og Clairette presses umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og efter en let masning gennemgår de tre røde druesorter en kort, separat skindmaceration, for at give mosten den sarte lyserøde farve. Efter en sammenstikning af mosten fra de fire druesorter, sættes gæringen i gang på ståltank med druernes naturlige gærceller. Efter endt gæring bliver vinen modnet ”sur lie” (med bundfald) på samme type tanke vinteren over.
Vinen har en flot, blank pink-/roséfarve med gyldent skær. I duften er det især nuancerne af små, røde bær, som dominerer med karakter af ribs, hindbær og tranebær, men man fornemmer også mere delikate toner af roser og hvide, vilde blomster. Smagen er meget klassisk provencalsk, med lækre frugtige og en smule krydrede toner samt en sprødhed, som gør vinen meget appetitvækkende og charmerende. Ren nydelse!
En perfekt vin til velkomst eller et lille glas på terrassen, til skaldyr eller fisk (gerne grillet), men også til pasta-, risotto- eller grønsagsretter.
Cotes de Provence
AOP Côtes de Provence breder sig over en stor del af Provence området i Var- og Bouches-du-Rhône departementerne samt en lille enklave i Alpes-Maritimes departementet. Kun 20.000 ha. ganske nøje definerede vinmarker hører til i denne meget populære klassifikation, som er mest kendt for sine rosévine. Provence er helt klart et af de ældste vindyrkningsområder i Frankrig, idet grækerne allerede dyrkede vin her ca. 600 år f. Kr.
Distriktets milde klima, påvirkningen af Middelhavet, begrænsede regnmængder (bortset fra efteråret, hvor der kan dannes en del tordenbyger) samt lokale jordbundsforhold med aflejringer af sandsten, kalk og sand, giver perfekte forhold til vindyrkning. Ikke mindre end ca. 45 kooperativer og 370 private vinhuse producerer vine i Côtes de Provence, hovedsageligt på Grenache, Mourvèdre, Cinsault, Tibouren, Syrah for de røde og rosé’er samt Clairette, Rolle (Vermentino) og Ugni Blanc for de hvide.
Domaine Le Loup Bleu
Vingården ‘Den Blå Ulv’ ligger midt i en smuk, rustik og uspoleret natur nær landsbyen Puyloubier mellem Sainte Victoire-bjergene mod nord og Aurélien-bjergene mod syd. Navnet på domænet opstod som en fusion af et navn og et fænomen – det oprindelige navn på Puyloubier – ‘Podium Luperium’, ‘Ulvebakken’ og det magiske øjeblik efter solnedgangen, hvor det hverken er dag eller nat (den blå time). I det tidsrum fyldes himlen af en dybblå farve, der transcenderer landskabet, og som bl.a. giver enhver flyver-entusiast (herunder ejerne af Le Loup Bleu) et nærmest magisk øjeblik i luftrummet.
Le Loup Bleu ejes af ægteparret Sylvie og Marc Dubois, der med en tidligere baggrund som henholdsvis læge og propelbygger søgte nye udfordringer, efter at deres børn var flyttet hjemmefra. En gammel drøm om at eje en vingård blev i slutningen af 2011 realiseret ved købet af denne skønne ejendom med tilhørende 9 ha vinmarker. Udfordringen viste sig dog hurtigt at være ret omfattende, da både vinmarkerne og bygningerne trængte til en gennemgribende restaurering. Vinmarkerne bestod af gamle vinstokke, hvilket i sig selv er en velsignelse for vinens kvalitet, men der var desværre en del svage iblandt, hvilket betød at flere parceller måtte omstruktureres. Da parret altid har haft stor sympati for bæredygtighed blev en konvertering til økologi iværksat fra dag ét. Herudover blev en helt ny kælder bygget, mens kontor og boligfaciliteter blev ombygget. I vinmarkerne er det druen Grenache, der dominerer efterfulgt af Syrah, Carignan, Rolle (Vermentino) og Clairette.