Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Allergener

Sulfitter

Land

Område

Underområde

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Bourgogne Aligoté 2022

kr.149,00

På lager

Varenummer (SKU): 2968-1-1-2-1-1-1-2 Kategorier: , , , ,
Vin – produktion:

Lavet på Aligoté og den har en smuk lys gul farve. Har en god mineralitet og der er masser citrusfrugt og skønne floralske noter.

Farve: Lys gylden
God til: Skaldyr, fisk og salater

Vinhuset – historie:

Domainet holder til i hjertet af Savigny Les Beaune og er med til at definere den absolutte superliga i området. I dag leverer de nogle af de stærkeste køb i Bourgogne, når man kigger på pris/kvalitet.

Remington Norman, som er forfatter bag nogle af de mest omfangsrige bøger om Bourgogne. Det er ikke uden grund at han har netop dette domaine som en af sine favoritter.

Arnaud Girard er nyeste generation og han er godt i gang med at videreføre de stolte traditioner der går 5 århundreder tilbage, samt at sætte sit moderne touch på vinene.

Kigger man på de 10 ha vinmarker som de råder over finder man en ekstrem høj gennemsnitsalder. Nogle af Premier Cru markerne er helt op til 90 år gamle og hans ”normale” Bourgogne rouge laves på 48 år gamle vinstokke. Det vidner om at jorden og planterne passes og plejes og at vi her har med en ambitiøst producent at gøre som vil kvalitet frem for kvantitet!