Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Allergener

Sulfitter

Land

Område

Underområde

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Edouard Delaunay Charmont Hautes-Côtes de Nuits 2020

kr.249,00

På lager

Varenummer (SKU): 2968-1-1-2-1-1-1-3 Kategorier: , , ,
Vinen

Pinot Noir-druerne til Charmont Rouge er hentet fra flere forskellige parceller i området, hvilket sikrer en god diversitet. 50% kommer fra skråningerne i Villars-Fontaine, 33% fra ”lieu-dit” ”Les Dames Huguettes” (på toppen af skråningen oven for byen Nuits-Saint-Georges), 15% fra Magny-les-Villiers og 2% fra en lille parcel i Vergy i en højde af 450 m.o.h., lige over for Delaunays slot. De fleste parceller vender mod øst og sydøst, den bedste eksponering for Pinot Noir.

Druerne bliver vinificeret og modnet separat. Ved ankomsten til kælderen bliver de afstilktet bortset fra de 2% fra Vergy, som gæres med hele klaser. En kølig gæring (max. 29°C) sikrer, at vinen bevarer Hautes-Côtes de Nuits’ klassiske friskhed og sprødhed. Efter presningen bliver vinene flyttet til en kombination af store opretstående træfade og klassiske Bourgogne-træfade (228 l., 17% nye), hvor de modner i 9 måneder, med løbende omrøringer. Sammenstikningen foretages efter modningen.

”Charmont” Rouge har en flot, blank, mørkerød farve. Vinen byder på aromaer af ribs, hindbær og kirsebær samt mørkere toner af brombær og peber, som er klassiske for røde Hautes-Côtes de Nuits-vine. I smagen er den sprød, godt pakket og med en meget indtagende ”jammy” og krydret frugtkarakter. Den slutter med nerve og mineralitet. Selv om den stadig har en del tannin i sin ungdom, giver en god frugtsødme en god balance allerede nu. Server den til fjerkræ, svinekød, lam eller fuglevildt. Prøv den også til rødskimmeloste.

Edouard Delaunay

Vinhuset Edouard Delaunay – grundlagt i 1893 og med hovedsædet på Château de Charmont i Hautes Côtes de Nuits – ville nok være havnet i glemmebogen, hvis ikke det var for Laurent Delaunay, søn af Jean-Marie Delaunay og 4 generation i vinfamilien. Efter i 1989 at have afsluttet sine ønologi- og handelsstudier, nåede han således at arbejde i et par år med sin far, inden familien måtte sælge deres livsværk.

Efter i et par år at have arbejdet hos Boisset tog han, sammen med sin hustru Catherine, initiativ til etableringen af vinfirmaet Badet Clément. Laurent Delaunay har altid været kendt som en ægte ildsjæl, og i 2017 fik han sin gamle drøm opfyldt, da det lykkedes ham at købe såvel Château de Charmont som retten til firmanavnet Edouard Delaunay tilbage fra Boisset. 125 år efter grundlæggelsen var firmaet Edouard Delaunay således igen tilbage på familiens hænder og Laurent og Catherine kastede sig straks over et kæmpe renoveringsarbejde på den forladte slotsbygning.

I dag er slottets flotte kældre fuldstændig istandsatte og udstyret med den mest moderne teknik. Opskriften for vinene er enkel: Man køber druer fra forskellige store appellationer eller enkelte topvinmarker hos udvalgte drueproducenter, som Laurent via sit store netværk har været vant til at arbejde sammen.