Yderligere information

Land

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

El Pasador De Oro XO

kr.489,00

På lager

Varenummer (SKU): 4572 Kategorier: ,

El Pasador de Oro XO er en fuldblods luksus rom fra Guatemala. Rommen bliver destilleret, blended og, delvist, lagret af Industrias Licoreras de Guatemala – det samme destilleri der står bag de ultra populære brands Ron Zacapa og Botran. El Pasador de Oro XO er en blanding af rom der har lagret i mellem 8 og 15 år og som er blevet raffineret i ex-cognacs fade.

Farve: Dyb, gylden karamel. Duft: Blød og krydret duft med noter af moden pære, saftige dadler, vaniljestang, hvid peber samt et strejf af kirsebær.

Smag: En blød varm sødme omslynger tungen og udfolder sig i nuancer af krydret vanilje, rosiner, lys karamel og moden lys frugt.

Produktion

Guatemalansk bliver i modsætning til traditionel melasse-rom produceret med ‘Virgin sugar cane honey’, en sød, mørk sirup der fremstilles ved at filtrere den friske sukkerrørssaft og efterfølgende koge vandet fra. Udelukkende sukkerrør fra Guatemala bruges til denne sugar cane honey, fordi det ville være umuligt at transportere udenlandsk sukkerrør gennem Guatemalas kupperede jungle-terræn til sukkermøllen. Virgin Sugar Cane Honey har lavere indhold af svovl end melasse og den gærede sukkerrørsvin behøver derfor ikke at blive destilleret til en lige så høj alkoholprocent som melasserom, for at blive ‘spiselig’. Efter destillationen bliver råspritten kørt til lagringshallerne der befinder sig i bjergene i 2300 meters højde, hvor temperaturen er køligere og rommen kan udvikle sig i et roligere tempo end den gør i typisk tropevarme. Rommen lagres på fade af amerikansk eg, der samles og ristes på stedet af dygtige bødkere.