Yderligere information
Størrelse | 75 cl. |
---|---|
Underområde | |
Producent | |
Allergener | Sulfitter |
Land | |
Område | |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Elio Altare La Villa Langhe 2019
kr.775,00
Kun 1 tilbage på lager
Elio Altare
Elio Altare er en af foregangsmændene bag den moderne fortolkning af Barolo. En fortolkning som han også havde svært ved at få igennem overfor sin far. Det første opgør med faderen stod om man skulle lave vin selv eller om man skulle sælge druerne. Faderen havde tidligere solgt druerne til opkøbere, Men Elio ville lave vin selv. Det næste var inspireret af besøg i Bourgogne; i 1978 begyndte Elio at grønthøste på familiens marker. Helt galt giks det dog først, da Elio med en motorsav skar de gamle store træfade – botti – i stykker, med den konsekvens at hans far smed ham på porten og gjorde ham arveløs. Efter faderens død arvede søsteren, der ellers ikke var videre vininteresseret, familieejendommen Cascina Nuova og vinmarkerne.
Elio tog et banklån for at købe Cascina Nuova af søsteren og betalte efter sigende det sidste afdrag i 1997. Siden 1983 har Altare benyttet sig af korte macerationstider og en vis anvendelse af barriques. I tre år eksperimenterede Altare med rotorfermentatorer, men vurderede siden, at noget af terroir i vinene gik tabt.
Det vigtigste udgangspunkt for produktion af fremragende vine er dog: Altares vinmarker og hans kompromisløse holdning til høstudbyttet. Af de 10 hektar Altare har til sin rådighed, ejer han selv de 5 mens resten er på lejebasis. Alle Altares vine er fremragende. Således arbejder Altare med høstudbytter så langt ned som til 20-25 hl. pr. hektar.
Hvor Angelo Gaja – en anden Piemonte-foregangsmand – har udvidet i takt med sin succes, har Elio Altare i stedet fungeret som konsulent (ulønnet!) og inspirator for mange af de unge Baroloproducenter.
Altare benytter sig af arbejdsteknikker, der respekterer naturen. Dette gjorde han også før det blev moderne. Det eneste der bruges i produktionen siden 1976 er svovl, kobber og kokasser! Altare er tildelt “sneglen” af Slow Wine. I 2016 overtog datteren Silvia Altare firmaet og driver med et misundelsesværdigt engagement og sin store charme foretagendet videre i samme ånd.
Elio Altare La Villa Langhe
Oprindelig fremstillet af druer fra Fratelli Seghesios besiddelser på La Villa, Frazione Castelletto i Monforte d’Alba, siden fra Mauro Veglio og Daniela Saffirios besiddelser på denne cru. Nu anvendes udelukkende druer fra La Morra. En klassisk blanding af Barbera og Nebbiolo, tilføjet Altares magiske håndelag. En meget komplet vin med udsøgt renhed og balance. Den aromatiske profil er præget af roser og stor frugtkompleksitet med en bund af jord, fennikelfrø og trøfler. Nebbiolo-andelen yder dertil bløde og smidige tanniner og giver en skøn tekstur og balance til den på en gang både stofrige, men også meget elegante vin.
Fra most til vin
Vinen sammensættes af 60% Barbera og 40% Nebbiolo – naturligvis håndhøstede. Herefter 3-4 dages maceration i horisontale temperaturkontrollerede rotofermentatorer. Lagret 18 måneder på 100% nye franske barriques. Der produceres kun 2.500-3.000 flasker årligt.
Elio Altares La Villa Langhe har potentiale til lang lagring og udvikler sig flot i op til 15 år fra høsten – hvis den opbevares rigtigt naturligvis.