Tilbud

Yderligere information

Land

Område

Størrelse

Varetype

Økologisk

Producent

Assuli Baglio Fiordiligi Grillo Sicilien 2020

kr.99,00

På lager

Varenummer (SKU): 2764-1-1 Kategorier: ,

En spændende vinregion

Sicilien har gennem århundreder været stærkt påvirket af andre kulturer. Der er indflydelse fra fønikerne, grækerne, romerne og araberne, så Siciliens vinkultur er gammel. I Homers Odysse, drikker Odysseus kyklopen, Polyfem, beruset i vin før han blænder hans øje og dermed kan undslippe. I romertiden var sicilianske vine som Mamertinum, Tauromenitanum og Populatum værdsat for deres kvalitet.

Siciliansk kvantespring

Sicilien har de seneste 10 år udviklet sig fra at være et af Italiens ​​centre for ”bulkvin”, til at være et eldorado af innovative nye vinejendomme. Øen har rejst sig til at være en af ​​de mest spændende vinregioner i Europa, takket være en interessant kombination af rigeligt med solskin, stor variation i topografi og jordbund, samt de gode indfødte druer.

Assuli, Baglio – Caruso familiens stolthed

Assuli er sicilianske dialekt for ”Al Sole” som kan oversættes til ”under solen”. Familien Caruso med Nicoletta, Roberto og Michele regerer på ejendommen der er en smuk 4 længet ejendom beliggende i det vestlige Sicilien, nord for Mazara del Vallo og stik øst for Marsala. Assuli’s 130 hektar, som kun delvist er beplantet med vinstokke, ligger fordelt på mange parceller med forskellige mikroklimaer og geologi. De ligger fra 100 til 600 meter over havet og denne store spredning giver optimale betingelser for både sprøde hvidvine og saftige og spændstige rødvine. Assuli satser på de spændende indfødte druesorter, såsom Nero d’Avola, Perricone, Grillo, Zibibbo, Lucido og Inzolia. Vinmager er Lorenzo Landi der har forestået både det kæmpe løft af kvalitet og overgangen til certificeret økologisk vindyrkning og vinifikation. Alle vine fra og med 2019 årgangen er certificeret økologiske.

Fiordiligi – økologisk Grillo fra øverste hylde

Denne 100 % Grillo er høstet i første halvdel af september på vinmarker ca. 200 – 250 meter over havet. Markerne har her masser af kalksten i jorden og en meget stor andel mineralsk materiale. Vinifikationen er det mest skånsomme man kan tænke sig. Pressen er bløde membraner og klaringen er ved tyngdekraft. Gæringen sker langsom ved kun 16-17 grader i rustfri ståltanke, hvor vinen ligger ”sur lie” i 4-5 måneder og herefter tappes. Vinen frigives først 2-3 måneder efter tapning. Farven er strågul med friske grønne elementer. I næsen finder du forskellige citrusfrugter med et strejf frisk ananas. Vinen har en forrygende fin forfriskende syre og en overraskende flot kompleksitet og længde.