Yderligere information
Område | |
---|---|
Allergener | Sulfitter |
Land | |
Underområde | |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Ja |
Producent |
Fornacina Brunello di Montalcino 2017
kr.399,00
Kun 1 tilbage på lager
Fornacina Brunello di Montalcino
Fornacina Brunello di Montalcino er en klassisk Brunello med en fadlagring på 36 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 12 måneder, inden vinen forlader kælderen.
Farven er rubinrød. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner.
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Rødvinen er meget velegnet til kraftige kødretter, eksempelvis andesteg. Vinen er også velegnet til gode og modne oste.
Anmeldelser:
93 points af James Suckling
Producent
Den lille vingård Fornacina, ligger lige udenfor byen Montalcino, i naturskønne omgivelse, omkranset af gårdens fantastiske vinmarker. Fornacina drives af brødrene Simone og Mauro Biliorsi, der har overtaget vingården efter deres far Ruggero, der producerede første årgang af sin helt egen Brunello di Montalcino i 1981. Før den tid blevet druerne fra gården solgt til de lokale kooperativer.
På Fornacina produceres der i dag 3 forskellige vine. Brunello, Brunello Riserva (kun i udvalgte årgange) og Rosso di Montalcino. Produktionen er meget traditionel, hvor lagringen af vinen foregår på 20-35 hektoliters fade, der er produceret af slovensk eg. Druerne der dyrkes på de i alt kun 5 ha. vinmarker er udelukkende Sangiovese. Vinmarkerne er delt i to parceller. 3 hektar der ligger omkring vingården i en højde af 400 meter over havets overflade vendt med syd og sydøst på den østlige side af bakkedragene i Montalcino. De andre 2 hektar vinmarker ligger på sydsiden af Montalcino i Castelnuovo dell ´Abate. Dyrkningen er meget miljøvenlig, og foregår efter særlige regler for økologisk landbrug. Årsproduktionen er på kun 20.000 og 25.000 flasker fordelt på de tre vintyper.
Simone beskriver selv den kontinuerlige tilstedeværelse i vinmarkerne og den ekstremt omhyggelige udvælgelse af druerne, som de vigtigste grunde til, at Fonacina i dag får topkarakterer af vinjournalister verden over.