Yderligere information

Land

Område

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Stimson Merlot 2019

kr.109,00

På lager

Varenummer (SKU): 398 Kategorier: , ,
Vinen

Stimson Merlot produceres af Chateau Ste. Michelle der er et af USA’s mest prominente vinhuse, grundlagt i 1934, og dermed Washington States ældste vinhus. Filosofien er at kombinere klassisk, europæisk vintradition med ‘New World-innovation’.

Stimson Estate Cellars Merlot demonstrerer klassiske hindbær- og kirsebærkarakter, lidt violette, modne blommer og et charmerende vanillepræg og lidt ristede toner fra fadet. Meget flot og blød finish, som de oversøiske Merlot-vine er så gode til, hvilket gør denne til en rigtig overdådig pleaser-vin, velegnet til f.eks. grillet laks, til juleanden og gode pastaretter med svampe og røget pancetta.

Området

Washington State er USA’s næststørste vinproducerende stat. Markerne ligger øst for Seattle på den anden side af Cascade Mountains. Her er betingelserne optimale med masser af sol og kølige nætter.

Dette nordvestligste hjørne af USA er i dag blandt verdens fornemmeste vinadresser, og kendt for sine raffinerede  vine, der viser at amerikansk vin har en stor fremtid. Washington State’svinstokke blev sat af franske missionærer og pelshandlere sidst i 1800-tallet, men det er først indenfor de sidste 20 år, at området for alvor har slået sig fast.