Yderligere information
Producent | |
---|---|
Land | |
Område | |
Størrelse | 50 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Frederiksdal Kirsebær likør no 1
kr.249,00
På lager
Frederiksdal Kirsebær likør no 1
I en traditionel likør blander man saft, sukker og alkohol. Men i denne version har kirsebærrene massegæret en smule på skind og kerner, inden der tilsættes destillat. Den korte vildgæring tilføjer kompleksitet og struktur, som ikke tidligere er smagt i en likør. For at afrunde smagen har Frederiksdal Kirsebær likør modnet på små egefade i minimum 6 måneder.
Farve: Dybrød.
Duft: Lækker, frugtig duft af modne kirsebær og et hint af fadkrydderi.
Smagsnoter: God sødme, masser af rød frugt og et svirp af syre der holder det hele i skak. En virkelig flot og vellavet likør der med garanti udvisker et hvert minde om Cherry Heering!
Serveringsforslag: Nyd den rent eller i cocktails. Prøv den fx i en Kir Royal!
Vinene fra Frederiksdal er anmelderrost og prisbelønnet dansk vin i verdensklasse. Vinene er produceret på det unikke danske Stevnskirsebær fra Frederiksdals egne plantager. Frederiksdal er de første og indtil videre eneste i verden, der producerer vin af kirsebær på samme måde, som man producerer druevin – det giver masser af kirsebærsmag, intensitet og dybde.
Producent
Da Harald Krabbe arvede godset Frederiksdal på Lolland, gik der ikke længe før han besluttede sig for at rive kirsebærtræerne op og plante korn i stedet. Heldigvis ombestemte han sig efter et møde med kokken Jan Friis-Mikkelsen og journalisten Morten Brink Iwersen, og i dag er Frederiksdal Kirsebærvin en essentiel del af det danske vinlandskab.
Lollands milde, kystnære klima giver de perfekte betingelser for kirsebærtræerne hos Frederiksdal. Alle bærrene er sure kirsebær, som er en anden sort der ikke indeholder så meget vand som de søde spisekirsebær vi fortærer i rå mængder om sommeren. Surkirsebær, eller stevnsbær, er kendt som ”nordens druer”, og hos Frederiksdal dyrkes en række sub-kloner med forskellige egenskaber, og man er desuden opmærksom på de forskellige markers terroir – præcis som var det en vingård i Bourgogne.
Frederiksdal producerer en række vidt forskellige vine, men fælles for dem alle er, at de er langt fra den Cherry Herring, de fleste tænker på, når de hører ordet ”kirsebærvin”. Det er netop vin, og ikke likør. Nogle af vinene lagres på egetræsfade der før har indeholdt portvin, Grand Marnier eller sherry, andre på glasballoner eller ståltanke. Det kommer naturligvis an på, hvad den pågældende vin har bedst af.