Garofoli Kòmaros Rosato 2022
kr.99,00
På lager
Vinen
Garofoli Kòmaros Rosato er en karakterfuld rosato, fremstillet på druen Montepulciano, der giver vinen en typisk frugtighed med kirsebær-noter og speziatura. Det er en attraktiv, sommerlig og læskende róse med balance og struktur. Montepulciano giver klassiske og efterspurgte rosévine i midt-Italien, hvor de særlig kendes fra Abruzzo og Marche og druen har historisk vist sig velegnet fordi den kan give en rosato med smag og et tillokkende særpræg. Kòmaros er oplagt til forårets og sommerens behov og er særdeles gastronomisk velegnet og alsidig, men den er også drikkeværdig i sin egen ret.
Fremstillingen
Druerne til Garofoli Kòmaros Rosato gennemgår kort skindkonktakt for at udtrække den karakteristiske koralfarve. Koldgæring på temperaturkontrollerede ståltanke og efterfølgende ståltanklagring for at bevare vinens delikate, primære aromaer. Koral-pink. Sart, men distinkt frugtighed i næsen og fin, opløftende friskhed i afslutningen. Det er en tør, karakterfuld og tørstslukkende Rosato med druetypisk udtryk.
Prøv den til charcuteri, antipasti, lettere fiskeretter, grøntsagsbaserede pastaretter, lyst fjerkræ og pizza.
Vinhuset
Garofoli har hjemme i regionen Marche i midt-Italien, som har kyststrækning ud mod Adriaterhavet. Det er et familiedrevet vinbrug, der kan føre historien tilbage til 1871, hvor Antonio Garofoli producerede og solgte lokal vin. Hans søn Gioacchino udviklede virksomheden og grundlagde officielt Garofoli i 1901. Nu drives den af 7 familiemedlemmer, med forskellige ansvarsområder og der produceres ca. 2 mio flasker årligt. Druerne kommer fra egne marker, suppleret af indkøb fra faste underleverandører. Med sin historiske kvalitets- og traditionsorientering er Garofoli blevet et af de mest betydningsfulde større vinhuse i Marche.