Mængderabat

Yderligere information

Land

Område

Producent

Underområde

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Librandi Cirò Rosato 2022

Original price was: kr.109,00.Current price is: kr.89,00.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3786 Kategorier: , ,
Librandi Cirò Rosato

Høsten af Gaglioppo druerne til Librandi Cirò Rosato foregår i slutningen af september, og der produceres ca. 250.000 flasker om året. Jordbunden i dette område er meget leret og kalkholdig. Dejlig vinøs bouquet med strejf af blomster. En dejlig tør og velafbalanceret vin med en moderat tannin og en lidt bitter undertone.
Librandi Cirò Rosato er velegnet til salami, forretter, fisk – stegte eller med sauce, rødt og hvidt kød, vidunderlig til krydrede retter og haresteg.

Calabrien

Velkommen til det solrige sydlige Italien, nærmere bestemt det charmerende og lidt oversete Calabrien. Her er nu ikke kun vindhekse, får, geder, kvinder på æsler og mafiafolk klædt i sort! Tempoet, levestandarden og livet som sådan er ganske vist meget anderledes end i det nordlige Italien, men man falder pladask for denne region med det uspolerede hav, de fantastiske strande, den uberørte natur, de mange seværdigheder og det skønne folkelige køkken.
Regionen er vel nok Italiens fattigste provins, og selv om der er lidt kemisk industri, så er det primært landbruget (oliven, figner, kastanjer, grøntsager, citrusprodukter, vin osv.), der bidrager mest til økonomien i regionen. Derfor har mange traditionelt søgt lykken i det nordlige Italien eller immigreret til især Argentina og USA. 90 % af al vin fra Calabrien er rødvin. Og selv om man officielt har 12 demarkerede regioner, så er det kun små 5 %, der bliver solgt som deciderede DOC-vine. En stor del af vinene bliver solgt til store vinfirmaer i det nordlige Italien, der bruger vinene i deres blends.

Librandi

Librandi er et af Calabriens absolutte top-huse og holder til i den lille by, Ciro Marina, som ligger ved den ioniske kyst. Familien Librandi er fjerde generation, der dyrker vin her i “tåen” af Italien. (Altså tåen hvis man ikke regner Sicilien med!). Firmaets historie begynder i 1950erne, hvor Antonio Librandi begynder at producere og tappe egne vine. Sammen med sin bror, Nicodemo, har de kørt et succesfuldt parløb indtil Antonio døde i 2012. Sønnerne, Raffaele og Paolo, er sammen med flere andre familiemedlemmer involveret i både produktion, markedsføring og salg.
Raffaele står for det daglige arbejde i vineriet, Paolo står for marker, høst samt vinifikation og Nicodemo ser dem begge over skulderen! Selve vinifikationen bistås af en af de helt store ønologer i Italien, Donato Lanati, der, ud over at være konsulent for nogle af Italiens største vinfirmaer, også er professor i ønologi ved universiteterne i Torino og Rom. Librandi har mere end 900 hektarer under jord. Heraf bliver de ca. 600 hektarer brugt til vindyrkning og ca. 300 hektarer til olivenlunde og skovbrug. Den totale produktion er i dag på mere end 2,5 millioner flasker, hvoraf halvdelen afsættes i hjemlandet, mens de resterende flasker sælges uden for landets grænser.