Yderligere information

Land

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Hampden Estate Pagos 52% alk.

kr.679,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4828-1-3-1-1-1-1 Kategorier: ,
Producent

Hampden Estate er ét af Jamaicas mest ikoniske destillerier, der ligger i Trelawny Parish. De har lavet rom siden 1700-tallet, Og faktisk er der ikke meget, der har ændret sig siden da. Hos Hampden gør man stadig tingene på den gammeldags facon. Destilleriet har fem grundpiller, som sikrer kvaliteten og sjælen i rommen.

The Five Pillars

1. Spring Water: Hampden Estate bruger udelukkende vand fra en naturlig kilde til alle dele af produktionen.

2. Wild Fermentation: Rommen gærer over særligt lang tid, og kun med naturligt forekommende gær.

3. Only Pot Still: Destillationen foregår på pot stills. Hampden Estate har 4, hvoraf den ældste er fra 1960.

4. Tropical Aging: Al lagringen foregår i tropisk klima. Ifølge Hampden Estate, svarer 7 år på Jamaica til 25 år i Europa.

5. Sugar Free: Alle Hampdens rom er tappet uden tilsat sukker og med naturlig farve.

Det er disse 5 elementer, der giver den kraftige, frugtige og ”funky” rom, som Hampden Estate er berømt for – og som lige nu er noget af det allermest eftertragtede blandt romnørder.

I Jerez de la Frontera, hvor man laver sherry, betyder ordet ”pagos” vinmarker, og som du nok har regnet ud, er denne jamaica-rom lagret på sherryfade. Der er ikke blot tale om en finish; rommen er lagret udelukkende på sherryfade fra Lustau, der har indeholdt oloroso eller PX-sherry – og det er første gang vi ser det fra Hampden Estate. Alkoholprocenten er på meget velvalgte 52, og den er naturligvis hverken tilsat sukker eller farve.

Farve: Mørkt rav..
Duft: Mørk chokolade, abrikos, mango og passionsfrugt.
Smagsnoter: Balanceret, lang og kompleks, igen med noter af chokolade og kakao, lidt citrus, stenfrugt og varme krydderier.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.