Yderligere information

Land

Inkl Pant

Ja

Allergener

Gluten

Størrelse

fl. 33 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Hancock Julehvidtøl No.1 Alc. 1,8% 33 cl.

kr.13,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 910-2 Kategorier: , , , , ,

Denne vare kan KUN bestilles til afhentning i butik!

Hancock Julehvidtøl brygges på 100% Saaz humle. I gamle dage blev der brygget to typer hvidtøl. No. 1 og No. 2. No. 1 var brygget stærkest, og blev kun solgt til højtiderne. Hancock brygger i dag Hancock Julehvidtøl No.1 hele året rundt. Da denne øltype er overgæret, tager det kun ca. 14 dage at lave en Julehvidtøl.

Hancock’s historie

​I 1933 overtog Erling Strange Nielsen Thordal efter sin fader. Sønnen havde tilbragt en del af sin ungdom på forskellige bryggerier i Bayern, og havde derfor forudsætninger for at udvide sortimentet med pilsnerøl. Den første brygning kom i handlen i 1935. To år efter udviklede han sortimentet med en kraftigere øl ved navn “Münchener øl”.

​Denne øl blev forløberen for den nuværende “Old Gambrinus Beer”. Men på grund af det større maltforbrug, blev denne stærke øltype forbudt ved krigens begyndelse. Efter krigens slutning begyndte man igen af brygge “Münchener øl”, men det måtte kun afsættes til eksport.

​I 1954 flyttede tapperiet udenfor byen til den nuværende adresse. Selve bryghuset blev liggende i Nørregade, og man kørte derfor øllet i tankbil til tapperiet udenfor byen. Først 1963 flyttede bryghuset og lagerkældrene med. I begyndelsen af 1950 forsøgte man at udvide eksporten, hvorfor man havde brug for et mere internationalt klingende navn til eksportøllet. Da eksportsælgeren var engelsk gift, lå løsningen lige for. Hustruens pigenavn var Hancock, og dermed havde man også et logo. Herefter blev der eksporteret til Sverige, Norge, England og Tyskland under navnet Hancock, mens man på hjemmemarkedet fortsatte med navnet Thordal. Eksporthandlen blev dog ikke til så meget, og består i dag stort set kun af den tyske grænsehandel.

​I 1971 blev bryggeriet omdannet til at aktieselskab, og navnet Thordal blev sløjfet. Herefter var navnet Hancock Bryggerierne A/S. I 1985 overtog Fritz E. Strange Nielsen Hancock. Han er uddannet på bryggerskolen Weihenstepaner – Technische Hochschule für Brauerei, nord for München, og har derfor et indgående kendskab til hvordan man fortsat laver øl og vand af høj kvalitet.

Kvalitet frem for kvantitet

Det er filosofien bag Hancock Bryggeriernes produkter. Bl.a. derfor brygger de stadig efter de gamle metoder. Deres produkter er alle brygget med den dybeste respekt for de naturlige processer der ligger til grund for ølbrygning. Derfor tilsætter de ikke industrielt fremstillede enzymer m.v. for at hjælpe naturen på vej.

Til alle produkter anvendes udelukkende dansk produceret malt, ligesom verdens fineste og dyreste humle, den tjekkiske SAAZ, er den eneste humletype som anvendes. SAAZ er i øvrigt blandt ølkendere rundt om i verden altid et tydeligt tegn på godt øl. Selv om det i dag bliver mere og mere almindeligt at anvende overgær, samt at gære og lagre ved høj temperatur i kort tid, har Hancock Bryggerierne valgt at fortsætte som hidtil. Bortset fra hvidtøl, gærer deres produkter med undergær ved lav temperatur i lang tid, ligesom lagringen varer helt op til to år ved en temperatur lige over frysepunktet.

Den mængde øl der fremstilles i bryghuset er også den mængde der sidenhen tappes på flasker eller fadølstønder. der bruges ikke HGB (High Gravity Brewing), en metode hvor man brygger og lagrer en kraftig øl, for lige inden tapningen at tilsætte vand for at fortynde til den ønskede styrke og smag. De tilsætter ikke vand inden tapningen. På trods af at ølafgiften beregnes udefra alkoholindholdet i det færdige produkt, har de ikke sænket styrken i deres produkter.