Yderligere information

Producent

Størrelse

37,5 cl.

Varetype

Stellar Winery Heaven on Earth Muscat d’Alexandrie

kr.105,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5079 Kategorier: , ,
Stellar Winery Heaven on Earth

Heaven on Earth er en sød vin lavet på druen Muscat d’Alexandrie, som er hentet på forskellige økologiskdyrkede parceller i Western Cape. Druerne bliver tørret naturligt på måtter inden presning og gæring og er derfor meget koncentrerede. Derefter modnes vinen kort med sit bundfald (‘sur lie’) i temperaturregulerede ståltanke og aftappes efter en naturlig bundfældning. Da gæringen standses tidligt, har vinen et højt indhold af restsukker (ca. 195 g./l.) og en lav alkoholprocent (ca. 10%).Vinen har en lysgylden farve og meget delikate aromaer af roser, abrikoser og en smule harpiks. Heaven on Earth virker let og luftig i munden på trods af sødmen, med komplekse nuancer af gran, modne frugter og mandler. Den slutter med god finesse og stor renhed.Server den som aperitif, til is eller lette desserter, men også til blåskimmeloste.

Stellar Winery

Stellar Winery ligger i Kys Halte, lige umiddelbart syd for Vredendal i Western Cape og ca. 300 km. nord for Cape Town. Vinhuset henter sine druer i et område, som strækker sig fra Bulshoek Dam mod syd til Koekenaap (cool climate) mod nord, langs floden Olifants River ved Sydafrikas vestkyst. Druerne kommer både fra vingårdens egne vinmarker (primært i Koekenaap) og fra selvstændige vindyrkere, som Stellar Winery har et tæt samarbejde med. Alle vinmarker dyrkes økologisk (kontrolleret af bl.a. ECOCERT), og da vingården i 2004 endvidere blev godkendt som “Fair Trade” og “Fair for Life” producent, får de eksterne dyrkere en højere betaling end normalt for deres druer. Både fastansatte og løsarbejdere på vingården nyder godt af Fair Trade/Fair for Life ordningen, og som medlemmer af The Stellar Empowerment Trust ejer de desuden 26% af Stellar Winery.
Gennem Stellar Foundation er de ansatte også med til at planlægge socialt arbejde, undervisning og fælles arrangementer. Dette udviklingsarbejde foregår både på vingården og dér, hvor medarbejder-familierne bor. Omkring vinmarkerne har man bibeholdt de oprindelige småtræer, buske og krat, hvilket er med til at give et ganske særligt mikroklima/terroir, som igen er med til at give flotte, karakterfulde vine. Western Cape er en regional vinappellation, som samler alle vindistrikter i den sydvestlige Western Cape provins i Sydafrika. Den bruges af vinproducenter, hvis de blander vine fra fx Stellenbosch, Elgin og Greoenekloof. Både for hvid-, rosé- eller rødvine er det sammensætningen af vine med forskellig stil, som giver helhedens harmoni, og producenten er derfor vigtig for vinene i Western Cape.