Yderligere information

Størrelse

Land

Område

Varetype

Økologisk

Producent

Integro Puglia Negroamaro 2020

kr.95,00

På lager

Vinens historie i Puglia – Italiens hæl – fortaber sig i oldtiden, og i alle perioder har der været beretninger om de besværlige forhold, området bød for vindyrkningen.

Ser man på landskabet, så foranlediges man til at tro, at man nærmest mere befinder sig i Nord-afrika end i Italien. Jorden er rødlig og stenholdig på overfladen, og kaktus blander sig i landskabet med buske og små forkrøblede træer. Ørkenagtig nattekulde og pludselige storme, hvor den varme luft  møder adriatisk kulde, forstærker det indtryk.

Hemmeligheden bag den usædvanlige kvalitet,  nogle vin ejendomme opnår, ligger dels i undergrunden, som i dybere lag består af kalk, der sikrer god vandreserve i dybden. Vinstokke kan skyde  rødder helt ned til 40 meter for at hente vand, og selv i meget tætte kalkformationer udnytter de alle  sprækker til at hente deres næring. Samtidig er de kølige vinde fra Adriaterhavet og de kølige nætter med til at forlænge modningsfasen for druerne,  noget som man fra mange andre varme distrikter (Australien og Chile) ved fremmer frugtkarakter og aroma i vinene. Derfor er de bedste vine fra Puglia ikke bare kraftige og alkoholrige men også, delikate og meget aromatiske.

Jordbunden i området består hovedsageligt af “terra rossa”, et rødtsand-, sten og kalk-holdig jord med spor af jern, som giver jorden dens røde farve. Denne type jord er perfekt til  druerne Primitivo og Negroamaro.

Integro Negroamaro har en flot intes rød farve, med lilla nuancer. I næsen er vinen kraftig og frugtrig, og leder tankerne hen mod hindbær og jordbær. I munden fremstår vinen fyldig, velafbalanceret og med en god og lang eftersmag. Bør serveres ved 16-18°C til grill- retter, pasta, rødt kød og vildt.

Druerne dyrkes økologisk.