Yderligere information
Land | |
---|---|
Område | |
Producent | |
Allergener | Sulfitter |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Jean Vesselle Champagne Demi Sec
kr.360,00
På lager
Vinen
Jean Vesselle Champagne Demi Sec er lavet på 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay, som stammer fra ca. 30-40 år gamle vinstokke. Vinen stammer hovedsageligt fra en yngre årgang, der er blandet med 10% ældre vine, som firmaet gemmer i sine kældre. Vinen er gæret på flaske i 2 ½-3 år og er “doseret” med 35 g. sukker/liter (en klassisk Brut Champagne er doseret med mellem 5 til 15 g. sukker/liter).
På trods af dens høj frugtsødme, har Jean Vesselle Champagne Demi Sec også en god struktur og friskhed. I duften finder man toner af tørrede figner, abrikoser og honning, som harmonerer fint med toner af ristet brød. I smagen fornemmer man Vesselles klassiske, delikate og subtile karakter, som giver god modspil til den søde stil. Det er en klassisk sødmefyldt Champagne til f.eks. receptioner eller til en ikke alt for sød dessert, f.eks. frugtsalat, frugttærte eller sorbet.
Producent
Beliggende i byen Bouzy, som især er kendt for den gode kvalitet af Pinot Noir druen, var Jean Vesselle op til begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens Chardonnay og Pinot Meunier druerne blev solgt videre til store producenter. Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af champagne, men solgte dog ca. 30-60% af druerne, og først da Jean overtog firmaet, blev det besluttet at anvende hele drueproduktionen selv, hvilket man stadig gør i dag. I forhold til de adskillige millioner flasker, som de store champagnefirmaer producerer årligt, må Jean Vesselles årlige produktion på ca. 100.000 flasker siges at være beskeden.
Siden Jean Vesselles død i midten af 1990’erne har datteren, Delphine Vesselle og hendes mand David, stået ved roret. Med stor dygtighed har de sammen udviklet Champagne Jean Vesselle, og deres champagner nyder stor anseelse i brede kredse og er samtidig ‘value for money’. Firmaets nuværende 15 ha. er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay.
Champagne er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte vindistrikt, i passende afstand til Flandern, England og… Paris, som altid har været gode aftagere af vine fra Champagne. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling.
Området
Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig ud på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrunden – især bl.a. dens indhold af kalk – betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost…). Håndværket er ligeledes, som altid, afgørende for kvaliteten.