Yderligere information

Land

Område

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Juliusspital Würzburger Riesling 2020

kr.199,00

På lager

Varenummer (SKU): 5349 Kategorier: , ,
Juliusspital Würzburger Riesling

Denne Würzburger Riesling giver en fantastisk introduktion til Franken-områdets vine. Druerne høstes fra Würzburgers meget kalkrige jorde, hvor det høje indhold af kalk er med til at give vinen sin mineralske karakter. Juliusspital henter druerne, dels fra egne marker, dels fra vinavlere, som arbejder på kontrakt og som har fået eksakte retningslinjer for dyrkning af markerne, høsttidspunkt og udbytte. Mosten gæres på rustfrie ståltanke, hvorefter den lagrer en kort periode (7 – 14 dage) med bærmekontakt, inden den filtreres og tappes på flaske.

Duften har indbydende toner af æble og lime, tilsat en let mineralitet. Smagen af Juliusspital Würzburger Riesling er umiddelbar med en sprød og forfriskende syre, som afbalancerer eftersmagen af lime og grønne æbler.

Weingut Juliusspital

Juliusspital Weingut, der er en af Frankens bedste vinproducenter, er ikke kun et firma med en lang historie og en speciel baggrund, men også et firma med ambitioner om hele tiden at øge kvaliteten på husets vine og være med fremme i udviklingen.

Juliusspital er egentligt et hospital, hvor vindriften og den tilhørende skov- og landbrugsdrift giver et fundament til at drive hospitalet – lidt i stil med Hospices de Beaune i Bourgogne.

Firmaet, der blev grundlagt af fyrstebiskop Julius Echter von Mespelbrunn i 1576, er i dag med sine 163 ha vinmarker en af Tysklands største og vigtigste vinmarksejere med bl.a. jorde på samtlige de bedste parceller i Franken, f.eks. Würzburger Stein og Iphöfer Julius Echterberg (med navn efter firmaets stifter).

Firmaets stil er knastørre, kraftige, mineralske hvidvine med en anelse røg, hvilket er meget klassisk for Frankenvin. Huset vil hele tiden forbedre sig, hvorfor man har lavet et nyt kvalitetskoncept, som skal sikre, at man konstant er blandt de bedste. Dette sker bl.a. ved at producere Großes Gewächst-vine, som er Tysklands relativt nye klassifikation for tør supervin.

Når man står på vinmarken Würzburger Stein, har man en fantastisk panoramaudsigt over floden Main. Vinmarken, der ligger på en sydvendt skråning, er afskærmet for de kolde vinde og kan dermed præstere et unikt mikroklima.