Yderligere information

Varetype

, , ,

Land

Område

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Økologisk

Nej

Kopke Colheita 1967

kr.1.350,00

På lager

Varenummer (SKU): 3116 Kategorier: , , , , ,
Kopke Colheita 1967

Kopke Colheita 1967 er mesterlig vin, der har alderens dybde og endeløse eftersmag, men også balance, friskhed og elegance – dette er ikke en ‘mere-af-det-hele-vin’. Moscovadosukker, dybe nøddetoner og krydret træ spiller op til syltet citrusskal og den flygtige syre, der holder ca. 140 gram restsukker per liter i skak. Helt frisktappet er dette en spændstig vin i sin bedste alder og den vil fremstå sådan nogle år frem, men husk på, at disse vine ikke bliver bedre ved henlæggelse. Vi synes, det er synd at bruge vinen som madvin, da det er svært at øjne, hvilke retter eller oste der skulle gøre vinen bedre.
Nyd i stedet denne vin uden andet tilbehør end godt selskab, med den rette ærbødighed og serveret ved 16-19°. Det er ingen hemmelighed, at Kopke hører til det absolutte førerfelt, når vi taler tawny-typer. Deres Colheita-vine udviser altid ophøjet balance og har ingen påtrængende sødme, men er altid meget komplekse med en perfekt afstemt syre. 95 points Robert Parker’s Wine Advocate (TWA#232 august 2017) 95 points Wine Anorak, Jamie Goode

For over 50 år siden blev denne vin fodtrådt i granit-lagares og efter endt vinifikation transporteret til og lagt på store fade i Vila Nova de Gaia. Siden da har denne Colheita Port ligget på træfade og er først i 2017 blevet tappet og frigivet til salg. En sådan raritet vil altid være en bekostelig affære, men skal man smide en stor sum penge efter en vin, er dette ikke det værste sted at kaste den hen.