Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Område

Land

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

L.A. Cetto Zinfandel 2018

kr.89,00

På lager

Varenummer (SKU): 1583 Kategorier: , ,
Mexicansk Rødvin

Mexico er sjovt nok et nyt vinland for de fleste danskere, men de er bestemt ikke nybegyndere, rent faktisk ligger verdens ældste vingård i Mexico dateret til 1593, og ældre end nogen eksisterende vingård i Europa. Således er produktionen af mexicansk rødvin lang og traditionsrig. De anvendte druer omfatter Zinfandel, Nebbiolo og Cabernet Sauvignon.

De bedste mexicanske distrikter ligger i Baja Californien, dette gælder også vinhuset L. A. Cetto etableret 1926 af en italiensk immigrant Angelo Cetto. I dag er det 3. generation der driver dette prestigefyldte vinhus, og har i dag status som Mexicos absolut fornemste.

Denne mexicanske Zinfandel er dyrket på El Escondido vingården i Tecate regionen. Den har ligget 6 måneder på eg, og derefter 6 måneder på flaske. Vidunderlig dyb rubinrød farve, med en unik aroma af hindbær og andre røde frugter. Den har en lang vedvarende smag, gode tanniner, er tør men meget rund og velafbalanceret, som er karakteristisk for druetypen. Denne Zinfandel er perfekt til krydrede gryderetter, ost og alt slags grillet kød.