Yderligere information

Land

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Producent

La Cruz 12 år

kr.299,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5406-1 Kategorier: ,

Lækker sødlig rom fra Panama med 12 års lagring. Indbydende smagsnoter af vanilje, karamel, kokos og chokolade.

Selv om Panama først blev anerkendt som selvstændigt land den 6.november 1903, så har der været skabt rom i landet længe før.
Drikken fra Panama har eksisteret helt tilbage fra de dage hvor pirater tøffede gennem det Caribiske hav med en flaske rom i hånden. Faktisk er Panama’s romproduktion rangeret som top export for landet, med en værdi på mere end 30 millioner dollars årligt. Deres rom er produceret med traditionele metoder af sukkerrør, melasse og sort sukkersirup.

Produktet bliver så fermenteret, destileret, og lagret på fade, meget i stil med skabelsen af vin. fadtypen’s indflydelse vil påvirke nuancer og smagen i rommen. Rommen can blive lagret på mange forskellige typer tønder, lige fra nye amerikanske egefade, til brugte whiskey- og portvins-fade. Egefadene er til tider ristede, hvilket giver anderledes smag end de rå ukullede fade.

Panama’s næringsrige vulkanjord skaber de bedste forhold for grojord for de essentielle ingredienser til at skabe rom; sukkerrør. Den type af rom som typisk produceres i de regioner der tidligere var en del af det spanske imperium, bliver kaldt anejo (aged) og er perfekt at drikke neat. Denne rom har ikke samme alkohol varme som en ung rom som ikke har lagret kan have, hvilket er bedre til at blande drinks af eller brugt til madlavning.