Yderligere information

Område

Land

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Laphroaig 10 års

kr.465,00

På lager

Varenummer (SKU): 1938 Kategorier: , ,
Laphroaig 10 års

Laphroaig 10 Years Old er den kvintessentielle Islay-whisky. Opskriften har ikke ændret sig de sidste 75 år, den er stadig tæt pakket med tørverøg, tang og jod – præcis som det skal være! De 10 års lagring foregår fortrinsvist på gamle bourbonfade af amerikansk hvideg, og det giver en diskret sødme som holder de intense maritime og mineralske noter lidt i skak. En ”must try”-whisky for alle med den mindste interesse i spiritus!

Farve: Gylden.
Duft: Det umiddelbare indtryk er jod, tørverøg og tang.
Smagsnoter: Igen stor røg, østers og sødmefulde noter af vanilje og muscovadosukker før en tør afslutning.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand.

Producent

Laphroaig er en af Islays mest ikoniske whiskys. Få steder er essensen af den vindomsuste ø fanget så fuldendt som i denne grønne flaske. Den kraftige smag af jod, tang, tjære og tørv afskrækker sandsynligvis lige så mange, som den begejstrer, og Laphroaig har altid været stolt af at være en polariserende whisky, en ”acquired taste”, som nogen aldrig lærer at kunne lide. Men de, der gør, sværger til den.

Ifølge legenden er Laphroaig en af de eneste whiskys, som stadig måtte sælges under Forbudstiden i USA: det var lykkedes destilleri-manageren Ian Hunter at overbevise den amerikanske toldmyndighed om, at Laphroaigs kraftige noter af jod og tang havde medicinske egenskaber! Måske tænkte de, at ingen ville drikke noget så bizart uden at have en god grund til det.
Laphroaig var altså allerede tilgængelig som single malt i 1920’erne, og i dag er det Islays bedst sælgende single malt. Destilleriet er grundlagt i 1815. Med sine 7 kedler er kapaciteten oppe på 3.3 millioner liter ren alkohol om året, og der er tale om at udvide, for i øjeblikket producerer man non-stop.