Yderligere information
Land | |
---|---|
Område | |
Producent | |
Allergener | Sulfitter |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Ja |
Leclerc Briant Champagne Brut Reserve 2020
kr.499,00
På lager
Champagne er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte vindistrikt, i passende afstand til Flandern, England og… Paris, som altid har været gode aftagere af vine fra Champagne.
Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling. Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig ud på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne.
Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrunden – især bl.a. dens indhold af kalk – betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost…). Håndværket er ligeledes, som altid, afgørende for kvaliteten.
Lucien Leclerc etablerede i 1872 ‘Domaine Leclerc’ i Cumières nær Epernay. Grundlaget var bl.a. de vinmarker som Luciens kone, Adèle, havde bragt i medgift, da de giftede sig. I mange år producerede vinhuset domaineaftappede champagner og vine, som man leverede til større firmaer i området. I 1955 udvidede Bertrand Leclerc (4. generation) og hustruen Jacqueline Briant familiens virksomhed til også at omfatte et ‘négoce’, hvor man købte druer eller vine fra udvalgte nabo-producenter via faste aftaler med disse. Firmanavnet blev samtidigt ændret til ‘Maison Leclerc-Briant’.
Bertrand Leclerc bliver stadig husket som den vinproducent i Champagne, der allerede i 1950’erne interesserede sig for en økologisk/biodynamisk produktion – længe forinden man havde defineret lovgivningen omkring disse dyrkningsmetoder. Sønnen Pascal overtog i 1980’erne faderens arbejde og igangsatte en omlægning til økologi/biodynamik på samtlige vinmarker, hvilket resulterede i en officiel økologisk godkendelse i 2004 og en efterfølgende biodynamisk godkendelse i 2008.
Efter Pascals alt for tidlige død i 2010 blev firmaet i 2012 købt af et amerikansk ægtepar og nogle af parrets venner fra Champagne, som alle var meget fascinerede af domainets særlige historie og potentiale.
Champagne Leclerc-Briant er med sine 10 hektarer vinmarker kendt som den ældste og mest innovative biodynamiske producent i Champagne. Markerne er beliggende i Cumières, Hautvillers, Mareuil sur Aÿ, Bisseuil og Rilly la Montagne – de fleste af dem klassificeret som 1. Cru.