Tilbud

Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Område

Allergener

Sulfitter

Land

Varetype

,

Økologisk

Nej

Producent

Underområde

Gratiot Delugny Champagne Histoire d’Hommes Brut 2009

Original price was: kr.349,00.Current price is: kr.329,00.

På lager

Varenummer (SKU): 3534 Kategorier: , , , ,
Vinen

Gratiot Delugny Champagne Histoire d’Hommes er en forrygende flot fadlagret Champagne. Den ekstra lange lagring har givet små fine bobler med et meget behageligt mousse. Strågul farve og fyldig smag.

Gratiot Delugny Champagne Histoire d’Hommes er fremstillet på Chardonnay og Pinot Noir. Champagnen lagres “sur lie” i op til 7 år, heraf 8 måneder på egetræsfade, ganske som i gamle dage.

Flot ledsager til fisk og fjerkræ og gerne i store rummelige glas.

Druer: 90 % Chardonnay & 10 %  Pinot Noir.

Dosage: 9 gr. Pr. liter

Producent

Gratiot Delugny er et af de sjældne familieejede Champagnehuse, der er tilbage. Husets historie kan dateres helt tilbage til 1889. Gratiot Delugny er beliggende i kommunen Crouttes Sur Marne. Husets kun 9 ha. vinmarker fordeler sig over de 3 kommuner Croûttes sur Marne, Nanteuil sur Marne og Charly sur Marne.

Lidt om dosage:

Efter flaskerne har lagret i kældre i mellem 18 måneder og 5 år (nogle gange længere), hæves champagneflaskerne gradvist op i en lodret position med halsen ned. På den måde trænger aflejringer af døde gærceller ned i flaskens hals. Flaskerne kan derefter Degorgeres. En proces, hvorved aflejringerne skydes ud. Det sker ved nedfrysning af aflejringen i flaskens hals og samtidig hurtig åbning af flasken. I denne proces rejses flasken samtidig op. Denne proces efterlader naturligvuis lidt plads i flasken og denne fyldes med noget reservevin af samme type og “liqueur d’expedition”, også kaldet dosage. Dosage består af en blanding af reservevin og rørsukker. Mængden af restsukker i den færdige vin (det resterende naturlige sukker fra druerne og eventuelt tilsat dosage) bestemmer champagnetypen:

Brut Nature: Under 3 gram naturlig restsukker pr. liter
Extra-Brut: Mellem 0 og 6 gram restsukker pr. liter
Brut: Under 12 gram restsukker pr. liter
Extra sec (or Extra Dry): Mellem 12 og 17 gram restsukker pr. liter
Sec (or Dry): Mellem 17 og 32 gram restsukker pr. liter
Demi-Sec: Mellem 32 og 50 gram restsukker pr. liter
Doux: Mere end 50 gram restsukker pr. liter