Yderligere information
Område | |
---|---|
Land | |
Allergener | Sulfitter |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Ja |
Producent |
Leclerc Briant Cuvee Abyss Brut
kr.2.200,00
På lager
Vinen
Leclerc Briant Cuvee Abyss har mange små, fine og vedvarende bobler, som umiddelbart giver varsel om en meget intens og sprød vin. I duften er Abyss utrolig koncentreret og kompleks, med masser af lækre detaljer. Samme stil fortsætter i smagen med masser af friskhed og cremede, frugtrige og en smule eksotiske nuancer, som giver denne usædvanlige champagne en fantastisk harmoni. Den slutter med fine toner af citrus, hvide ferskner og vilde roser samt en mineralitet og et let saltet touch, som er klassisk for Leclerc Briant, og som kommer flot igennem her. Leclerc Briant Cuvee Abyss er en unik oplevelse! Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx kammuslinger eller østers) eller fisk (gerne grillet).
Leclerc Briant
I 2012, som var en fremragende årgang for Champagne, besluttede man hos Leclerc-Briant at indlede et eksperiment, som man længe havde haft gode tanker om: At modne champagne på bunden af havet! ‘For ca. 2 mio. år siden var Champagne-området dækket af hav. Jordbunden, som vi dyrker vin på i dag, består af aflejringer fra havet, og vi tror på, at vores biodynamiskproducerede vine på én eller anden måde påvirkes af energien i jorden fra dengang. Det kunne være sjovt at se, hvordan vinene ville interagere med det levende havvands enorme energi og resonans.’ fortæller Leclerc-Briant.Man allierede sig således med firmaet Amphoris, som råder over 1 ha. af Atlanterhavets bund, ud for øen Ouessant, vest for Bretagnes kyst. Leclerc-Briant valgte at sammensatte 2012-årgangen med 1/3 Chardonnay-druer fra Bisseuil, 1/3 Pinot Noir fra Avenay-Val-d’Or og 1/3 Pinot Meunier fra Vrigny – alle tre varianter dyrket på jordbunde med et højt indhold af kridt, tilsvarende havbunden ved Ouessant-øen. Vinen blev aftappet i 2013 og degorgeret i februar 2016. Derefter blev 500 flasker sænket ned på havbunden på 60 meters dybde, hvor trykket er det samme som i en flaske champagne (6 bar). Abyss blev hævet op på land i maj 2017, efter at flaskerne i 14 måneder havde været i kontakt med energien fra havbunden, vandbevægelserne i dybden, skaldyr, mikroorganismer mm. – i bedste biodynamiske ånd.
Området
Champagne er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte vindistrikt, i passende afstand til Flandern, England og… Paris, som altid har været gode aftagere af vine fra Champagne. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling.Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig ud på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrunden – især bl.a. dens indhold af kalk – betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost…). Håndværket er ligeledes, som altid, afgørende for kvaliteten.