Yderligere information
Størrelse | 75 cl. |
---|---|
Land | |
Område | |
Underområde | |
Kommune | |
Allergener | Sulfitter |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Producent |
Leo Steen Mendo Pinot Noir 2020
Original price was: kr.249,00.kr.219,00Current price is: kr.219,00.
På lager
Vinen
Oprindelsen i det kølige Mendocino’s Coastal Vineyards fornægter sig ikke. En ”cool climate-stil” som man kun kan ønske sig i en Pinot Noir: Sprød, elegant og alligevel med stor kompleksitet. Duften afslører kølige nuancer af hindbær, kirsebær, granatæbler og milde krydderier. Smagen fortsætter i samme boldgade, med Pinot Noirs klassiske tørhed, godt pakket ind i lækre toner af violer, røde frugter, lakrids og hvidt peber. En meget charmerende og appetitvækkende vin – en stil Leo Hansen fra Leo Steen Wines mestrer.
Serveringsforslag: Grillet eller ovnstegt and, lam eller kalv, risottoer, pastaretter. Prøv den også til grillet laks eller tunfisk. Bør nydes i store glas og gerne ved 16° C.
Produktion
Pinot Noir-druerne til Leo Steens ”Mendo Pinot Noir” kommer fra parceller på terrasser i Mendocino’s Coastal, hvor kølige vinde fra Stillehavet betyder store temperaturforskelle mellem dag og nat, hvilket giver en langsom modning af druerne og derfor vine med stor aroma og sprødhed. Desuden passer undergrunden af stenaflejringer perfekt til druesorten Pinot Noir. Vinstokkene er dyrket efter ”Sustainable Winegrowing” forskrifter.
Druerne er håndplukket og afstilket straks efter ankomsten til kælderen. Gæringen foregår på små ståltanke med druernes vilde gær, og efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 16 måneder på brugte Bourgognefade. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning, uden klaring og filtrering, som det altid er tilfældet hos Leo Steen.
Leo Steen Wines
Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen, som flyttede til Californien i 1999. Som søn af den daværende køkkenchef på Kryb-i-Ly Kro, mellem Middelfart og Kolding, kom han som 20-årig i lære hos sommeliermester Orla Farman på Munkebjerg Hotel. Senere var han bl.a. i et par år chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, inden han rejste til Californien for at videreuddanne sig og måske fuldføre sin drøm om at lave vin. Han havnede i Sonoma og fik hurtigt job som tjener, sommelier og vinindkøber på Dry Creek Kitchen og Cyrus Restaurant i Healdsburg.
I 2002 begyndte han at arbejde i kælderen hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I dag står han for vinificeringen hos Stuhmuller, men for nogle år siden begyndte han også at lave et par vine i sit eget regi, Leo Steen Wines, ved at finde druer fra nøje udvalgte parceller i Californien og selv vinificere dem. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der stilmæssigt holdes så tæt på den europæiske stil som muligt, med god frugt og saft, men også med en god struktur og et bid, som passer godt til den gode gastronomi.