Yderligere information

Land

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Område

Producent

Librandi Critone Bianco 2021

kr.129,00

På lager

Varenummer (SKU): 5263 Kategorier: ,

Librandi Critone Bianco har en lys halmgul farve med gyldne nuancer i glasset. Vinen besidder en meget behagelig, elegant og frugtig bouquet af modne gule frugter á la ananas, abrikos og mango med strejf af grønne æbler og blomster. En frisk, frugtig og mineralsk vin med noter i smagen af pære, æble, citrus, fersken, eksotiske frugter og stikkelsbær. Hvidvinen forener på bedste vis Sauvignon Blanc-druens saftige frugt og gode syre med Chardonnay-druens cremede fylde. En flot velafbalanceret og intens hvidvin med en lang, sprød eftersmag.

Velegnet som aperitif og til fisk & skaldyr, risotto, lyst fjerkræ og det asiatiske køkken.

Hvidvinen er fremstillet på 90 % Chardonnay og 10 % Sauvignon Blanc. Servér hvidvinen afkølet ved 10-12 °C.

Chardonnay er verdens mest berømte grønne druesort, og dyrkes i stort set alle vinlande. Den er særligt kendt fra Bourgogne og Champagne i Frankrig, men leverer også fremragende resultater i andre vinlande såsom Australien, USA og Italien. Druesorten giver vine med moderat syrlighed, stor frugt og stor fylde.
Sauvignon Blanc var engang synonymt med Loire og Bordeaux i Frankrig, men i dag tænker de fleste nok snarere på New Zealands Marlborough-distrikt, når de hører druens navn. Druesorten giver ganske lette vine med markant syre og frugt.

Producent

Librandi har kombineret kvaliteten af de for området utraditionelle druetyper med gamle lokale vinproduktionstraditioner, hvorved man har opnået denne unikke topkvalitetsvin. Den er et fornemt eksempel på Librandis tro på at regionens vine skal baseres på både tradition og innovation.at regio¬nens vine skal baseres på både tradition og inno¬vation.
Druerne er høstet fra vinstokke, som er dyrket på en ler- og kalkholdig jordbund, hvilket bidrager til vinens karakter. Høsten har fundet sted i slutningen af august og den første uge i september 2018. Hjemme i vingården afstilkes druerne, hvorefter de presses blødt. Gæringsprocessen har forløbet på temperaturstyrede rustfri ståltanke. Efter den alkoholiske gæring har vinen modnet i rustfri ståltanke for at bibeholde den rene frugt og friske syre. Dernæst tappes vinen på flaske, hvor den har ligget og modnet i et par måneder før frigivelse på markedet.