Yderligere information
Størrelse | 75 cl. |
---|---|
Land | |
Område | |
Allergener | Sulfitter |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Producent |
Louis Grimaud Pineau Des Charentes Blanc 17% alk.
kr.149,00
På lager
Louis Grimaud Pineau Des Charentes Blanc har en bouquet som byder på nødde, bitter meller og lidt marcipan. Det færdige produkt har en alkohol på 17 % og er behersket sød, særdeles blød, men ikke sprittet.
Det anbefales at servere Louis Grimaud Pineau Des Charentes Blanc i et tulipanformet glas så dens farve og smag fremhæves.
Serveres ved 8°-10° C. og er særdeles velegnet til foie gras og lyse desserter med nødder, frugt og is.
Om Pineau Charentes
Pineau de Charantes opstod ved en tilfældighed tilbage i 1500-tallet. En cognac-producent tilsatte druemost til en tønde cognac ved et uheld. Han troede egentlig, at tønden var tom, men i virkeligheden indeholdt den cognac. Blandingen blev lagt i kælderen som Cognac med henblik på gæring. Et par år efter smagte producenten på indholdet i fadet, og resultatet var en lækker sød, blød, og saftig vin – Pineau des Charentes var født.
Typisk er blandingsforholdet cirka 20% cognac og 80% ugæret eller let gæret most. Druerne til den hvide Pineau kan være Ugni Blanc men også Colombard og Folle Blanc. En almindelig Pineau bliver lageret i ca. 1½ – 3 år, men der laves særlige udgaver som f.eks. Pineau “Vieux”, hvor lagringstiden er minimum 5 år og “Très Vieux” som lagrer mindst 10 år. Lagringen foregår på egefade.
Stilmæssigt kan den minde lidt om en sød muskatvin fra Sydfrankrig – de såkaldte Vin Doux Naturels – men cognac-tilsætningen giver dog en speciel og noget anderledes karakter. Pineau de Charentes er velegnet som en kølig apperitif – og naturligvis som dessertvin eller til kaffen.
Om Louis Grimaud
Vingården blev grundlagt i 1867 af Louis Grimaud og udgjorde i begyndelsen kun nogle få hektar i Segonzac, som er beliggende i Grande Champagne. Dette område betragtes normalt som den mest prestigefyldte i Cognac. Et par år senere hærgedes domænet imidlertid, som tilfældet var for hele cognacregionen, af phylloxera. Det krævede adskillige år for Louis Grimaud at rekonstruere vingården, en proces som foregik i tæt samarbejde hans svigersøn Pierre Thorin.