Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Land

Område

Underområde

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Albino Rocca Barbaresco “AR” 2021

kr.225,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 348 Kategorier: , , ,

Albino Rocca Barbaresco “AR”

Barbaresco “AR” fremstillet af håndhøstede Nebbiolo druer fra nytilplantninger i San Rocco Seno d’Elvio. Druerne gennemgår 10-20 dages nænsom maceration i horisontale temperaturkontrollerede rotorfermentatorer. Vinen lagres 24 måneder på østrigske og tyske egefade på 20 hl, lavet af den østrigske bødker Franz Stockinger.

Vinen er etiketeret med en nu ellers ikke længere anvendt historisk etiket. Druerne kommer fra nytilplantninger der giver mulighed for at præsentere en lødig og virkelig interessant Barbaresco, der er skabt med den ekspertise, seriøsitet og det håndelag der forefindes hos denne topproducent. Vinen bottilagres i 24 måneder på 20 hl botti og efter kort flaskelagring er den både velsmagende, troværdig og drikkeklar fra starten. En klassisk Barbaresco med Rubinrød farve, henimod granat. Træder frem med noter af roser, ribs, kirsebær og blommer. Smidig, middelfyldig og finessepræget, med typerigtig tanninstruktur og skøn friskhed i smagen.

Serveres til risotto med svampe, stegt og grillet rødt kød, efterårets fugle- og hårvildt.

Producent

Ejendommen er grundlagt i 1955 af Albino Rocca og ligger i Barbaresco kommune og de tidligste aftapninger herfra er fra omkring 1960. Et afgørende vendepunkt for familien skete i 1988, da sønnen Angelo Rocca blev inspireret af Elio Altare. For Angelo blev den foreløbigt ønskede stil for Barbaresco realiseret med årgang 1991. Vinene blev gæret på rotorfermentatorer med meget korte macerationstider og ved temperaturer på op til 39 grader. De var dybe, opulente, frugt- og farve-mættede og topvinen Barbaresco Brich Ronchi blev lagret på barriques.
Angelo begyndte at ændre tankegang og i årgang 2011 introduceredes længere macerationstider og den østrigske bødker Franz Stockingers 20.000 l træfad til lagring af Barbareschi. Angelo ønskede at lave mere finesseprægede, elegante vine med en mere uforstyrret Nebbiolo-karakter, men døde imidlertid i oktober 2012 i en tragisk flyveulykke. Datteren Paola og hendes mand Carlo er begge uddannede ønologer fra skolen i Alba og sammen med Paolas to søstre, Daniela og Monica, satte de sig for at føre transitionen igennem og realisere de nye idealer. Ejendommen råder i dag over ca. 15 ha vinmarker, hvoraf de 8 er dediceret til Nebbiolo. Der fremstilles i omegnen af 135.000 flasker årligt, og vinene har aldrig været bedre. Porteføljen af Barbareschi er territorio-tro, med en skøn Nebbiolo-floralitet og præcise, rene aromaer. Balancerede velstrukturerede, lidt lysere i farven, og frem for alt elegante og sensuelt appellerende.