Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Producent

Land

Varetype

,

Økologisk

Nej

Malteco 20 år Reserva del Fundador 41% alc.

kr.559,00

På lager

Varenummer (SKU): 3342 Kategorier: ,

Produceres i stærkt begrænset mængde grundet den høje alder, kompleksitet og tæthed i smagen. Elegant sødme i duften, og fyldt med karakter af “rancio”, tobaksblade, krydderier, eksotiske træsorter og lidt brændt eg. Fed, sødlig smag med et flot “touch” af vanilje, peber, mokka, kanel og fad. Eftersmagen får tankerne hen imod orangelikør, muscovadosukker og mørk kakao. Flot integreret rom med stor kompleksitet, fylde og sødme.

Selvom Malteco Ron er en Guatemala-stilet rom, er det egentlig en panamansk rom, som produceres af Varela Hermanos Bodegas de America SA. Opskriften er lavet i Guatemala, hvor Malteco Ron originalt blev produceret, og rommen bliver løbende kvalitetskontrolleret af Asociacion Maestros Roneros de Guatemala”.

Varela Hermanos ligger i byen Pesé i den sydlige del af det centrale Panama. I 1908 etablerede den daværende ejer, Don José Varela Blanco, den første sukkerfabrik. Senere, i 1936, åbnede romfabrikken, som lige siden har produceret rom af høj kvalitet.

Varela Hermanos er den største leverandør af rom til hjemmemarkedet i Panama, og leverer mere end 90% af al rom til de lokale. Rommen er destilleret på kolonne-kedler og er derfor i den elegante, lette stil, hvilket også er kendetegnede for rom fra Guatemala. Rommen bliver lagret på 220 liters brugte bourbonfade af hvid, amerikansk eg. Tønderne giver rommen en passende kontakt med fadet, hvor mindre tønder ville give for meget kontakt og større tønder for lidt.