Yderligere information

Størrelse

70 cl.

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

M&H Elements Sherry Cask Single Malt 46% 70cl.

kr.529,00

På lager

Varenummer (SKU): 2348-1 Kategorier: ,
Produkt

For at lave denne M&H Elements Sherry Cask Single Malt måtte M&H drage helt til Jerez i Spanien for at indsamle specialskabte Oloroso og Pedro Ximenez sherryfade. Denne single malt whisky, der er tappet ved 46% ABV efter flere års lagring i det varme israelske klima, er derudover bemærkelsesværdig i at den er verdens første (og hidtil eneste) whisky lagret på kosher Sherryfade.

Whiskyen i denne udgivelse har været lagret på forskellige fade: 40% har været på sherryfade, 55% på bourbonfade, og 5% på STR rødvinsfade.

M&H Elements Sherry Cask Single Malt er en single malt whisky, hvoraf en stor del har været lagret på Oloroso og Pedro Ximenez sherryfade. Resultatet er en frugtig, krydret og ganske indbydende whisky.

Duft: Noter af røde frugter, samt mild eg, karamel og frisk citron.

Smag: Medium fyldighed – Let frugtig sherrysødme, rige frugter, mørk chokolade og milde egenoter

Eftersmag: Langvarig – noter af mørk chokolade, tobak og eg.

Smagsnoter: På næsen mødes man af righoldige noter af røde frugter, indhyllet af mild eg, duft af karamel og frisk citron. Konsistensen er middelfyldig, med en dominerende – om end mild – frugtig sherrysødme, rige frugter og mørk chokolade, som efterfølges af milde egenoter. Disse går over i en langvarig eftersmag, hvor mørke chokoladenoter forbliver på ganen et stykke tid, hvorefter de afløses af noter af tobak og egefad.

M&H

M&H Whisky Distillery er Israels første whiskydestilleri.

Destilleriet ligger i Tel Aviv, og er et ganske ungt, urbant destilleri. Ligesom mange andre unge destillerier har eksperimentering og nyskabelse været i højsædet, med det mål at kunne lave whisky der allerede i en meget ung alder besidder mange nuancer og dybde.

Særligt to ting har været med til at adskille M&H fra andre nye destillerier: den første er, at de har haft whiskylegenden Dr. Jim Swan med som konsulent; den anden er klimaet, for i modsætning til Irland og Skotland har Israel et middelhavsklima med godt 300 dage med sol om året. Det resulterer i at whiskyen modnes hurtigt, men yndefuldt. Samtidigt resulterer det også i en smag der er distinkt fra den man finder hos whisky, der har været lagret i Nordeuropa.

Navnet M&H kommer fra udtrykket ”Milk and Honey” (Overs. ”Mælk og Honning”), der stammer fra 2. Mosebog, hvor Israel beskrives som ”et land, der flyder med mælk og honning”.