Yderligere information

Land

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Old English Sloe Gin 30% alk.

kr.359,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3662 Kategorier: ,

Old English Sloe Gin er lavet på en base af deres Old English Gin og slåenbær – plukket i de lokale omgivelser omkring Kirke Såby. Slåenbærrene plukkes om efteråret, når de er modne og før frosten og fuglene tager dem. De modne bær trækker i Old English ginnen i 6 måneder på deres destilleri i Kirke Såby, og sukker tilsættes før aftapning, hvilket gør spiritussen til en likør.

Sloe ginnen er egentlig ikke en gin, men en likør. Gin defineres af EU-love som en klar spiritus på mindst alc. 37,5% og den dominerende smag skal være enebær. Sloe Gin er generelt med en styrke på alc. 30%, et sukkerindhold på omkring 10%, og den dominerende smag kommer fra slåenbærrene – og ginnen selvfølgelig.

For ikke så længe siden besluttede en kemiker og hans gin-entusiastiske søn, at de ville lave den bedste gin nogensinde. Målet var at skabe en gin, som var tør og på samme tid aromatisk, så den ville fungere både sammen med mixers som fx tonic og vermouth, men også mere friske mixers såsom juicer, bær og andre frugter. Geranium Gin blev født, og efterfølgende kom deres Old English Gin til. Fra begyndelsen vidste de, at en bestemt type af blomsten geranium (storkenæb) kunne tilføje de egenskaber som de ønskede sig i ginen, samtidig med, at den ville gå godt sammen med de obligatoriske enebær. For at skabe en balanceret London Dry Gin, skabte de en opskrift med 10 forskellige tørre og friske botaniske urter og krydderier som skulle trække i 48 timer i neutral korn spiritus. Herefter destilleres blandingen i Constance”, som er et mere end 100 år gammelt kobber pot destillat. Hver enkelt batch overvåges og kvalitetstjekkes af en Master destiller. Ingredienserne til Geranium Gin kommer fra et gartneri ved Hedehusene på Nordøstsjælland, men selve fremstillingen af Geranium Gin foregår i Birmingham i England hos Langley Distillery. Macerationen eller udblødningen af de forskellige ingredienser strækker sig over ca. 50 timer i ren alkohol fremstillet på hvede, hvor efter væsken bliver destilleret og tappet på den karakteristiske firkantede flaske. “