Yderligere information
Område | |
---|---|
Land | |
Allergener | Sulfitter |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Producent |
Piaggia Mauro Vannucci Pietranera 2022
kr.189,00
På lager
Vinen i glasset
Piaggia Mauro Vannucci Pietranera har en intenst rubinrød farve. Næse med varietaltro noter, der inkluderer kirsebær i mange variationer og præg af læder og en karakteristisk spiciness. Smagfuld og harmonisk i munden, med fine, smidige tanniner og nerve i afslutningen.
Fra most til vin
Piaggia Mauro Vannucci Pietranera er fremstillet 100% på druen Sangiovese. De høstede druer gennemgår ca. 18-20 dages maceration på temperaturkontrollerede ståltanke. Vinen lagres mindst 3 måneder på brugte franske barriques og 6 måneder på flaske før frigivelse.
Historien
Medici’erne har nok været med til at starte traditionen med at dyrke Cabernet Sauvignon i området og blande disse druer med den lokale Sangiovese. Det siges, at Catherine de Me- dici skulle have bragt druen til området i det 16. århundrede. Andre kilder fremhæver, at denne praksis udbredte sig meget allerede i 1800-tallet og altså længe før fremkomsten af de såkaldte Supertoscanere i den senere del af det 20. århundrede. Under alle omstændigheder – og mere sikkert – er det, at en historisk vigtig Carmignano-producent i begyndelsen af 1970’erne plantede Cabernet Sauvignon-stiklinger fra Chateau Lafite på dele af sine jorder, og stiklinger herfra har siden fundet vej til mange andre producenters marker og vine.
Vinhuset
Piaggia er grundlagt af Mauro Vanucci i midten af 1970’erne og ejendommen ligger i Poggio a Caiano, tæt ved byen Carmignano. Blot små 15 km vest for Firenze i Toscana. Carmignano er også navnet på en af Toscanas mere ukendte vinregioner og, ikke mindst, bedste røde vine. Carmignano erhvervede DOC status i 1975 og DOCG status i 1990. Carmignano har længe været anerkendt som et favoriseret dyrkningsområde, hvis vinhistorie kan føres helt tilbage til etruskerne. Allerede i 1300-1700 tallet var vinene herfra eftertragtede og nød anseelse af storhertugerne af Medici, den vel nok mest indflydelsesrige familie i renæssancens Firenze.
Mauro Vanucci fremstillede sin første Carmignano Riserva i året 1991 og har siden drevet det nu 25 ha store vinbrug, med 15 ha udlagt til vindyrkning, frem i den absolutte elite i det lille dyrkningsområde. Datteren Silvia Vannucci er ansigtet udadtil, og er den person, der har den daglige kontakt til importører mv. Med sin farverige person og sit charmerende væsen repræsenterer hun på bedste vis dette fremragende hus.
Et særligt kendetegn for Piaggia er, at vinene bliver høstet sent for at opnå så høj en modningsgrad som muligt. En vertikalsmagning hos Piaggia af årgangene 1994 – 2000 viste et konstant højt niveau, og at deres velstrukturerede og koncentrerede vine også holder over en årrække.