Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Plantation Barbados Single Cask Collection Cask #8 44,8% alk.

kr.599,00

På lager

Varenummer (SKU): 3663-2-2-1 Kategorier: ,

Plantation Barbados Single Cask er en exceptionel Barbados rom som er destilleret på West Indies Rum Distillery. Den nydestillerede Rom har gennemgået en unik 3 trins lagrings process. Først er den lagret 4 år i Bourbon barrels på Barbados. Herefter er rommen afskibet til Cognac i Frankrig og lagret 1 år på gode gamle cognacfade på Maison Ferrands Château Bonbonnet. For at tilføre rommen en ekstra spændende dimension, er den slutlagret 4 måneder i portvinsfade.

Lidt om lagringen:

Plantation Barbados Single Cask har gennemgået en unik 3 trins lagrings process:

Step 1: Lagring i det varme klima på Barbados har en
betydelig effekt på rommens udvikling. Rom modnes op mod 3 gange hurtigere på grund af de høje temperaturer.

Step 2: De bløde franske limousine egefade, som først
er blevet brugt til modning af den allerbedste Grande Champagne Cognac, bidrager med blød frugt, revet appelsinskal og fine vaniljetoner.

Step 3: De gode portvins fade giver et præg der kan
minde meget om hvad man kender fra Sherry, dog
med en øget frugtighed og sødme.

Oplevelsen

Farve: Elegant rød mahogni.
Duft: Rommen er spækket med noter af tropisk frugt som ananas, kokos og mango. Et lille hint af marcipan og krydrede pebernoter fuldender duften. Skønt!
Smag: I smagen er rommen stadig præget af frugt, med blandt andet pære og kokos, som komplementeres af sødmefulde og vaniljeagtige noter af mandel og vafler.
Kommentar: En ret lækker og fyldig rom. Herlig tung karakter. Ideel til såvel nybegyndere, som øvede romnydere.

– Unik Single Cask aftapning. Udvalgt af og tappet for Taastrup Ny Vinhandel

Maison Ferrand

Maison Ferrand, anført af spiritusguruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Foretagendet har bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.