Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Plantation Panama vintage 2008 alk. 45.7%

kr.599,00

Kun 1 tilbage på lager

Varenummer (SKU): 3663-2 Kategorier: ,
Plantation Panama vintage collection 2008

Er en rom lavet i klassisk mellemamerikansk stil. Den er gæret på melasse og destilleret på kolonnekedler før en lang lagring, først 12 år tropisk klima på bourbonfade og så med Plantations finishing touch: ét år på cognacfade i Cognac. Rommen er tappet ved 45,7% alkohol og er ikke tilsat sukker. Farve: Rav. Duft: Frugtige og krydrede noter af fersken, pære, citrongræs, hvid peber og muskatnød. Smagsnoter: Fyldig og kompleks med blandt andet toastede hasselnødder, cedertræ og Havanna-cigar. Serveringsforslag: En rom der bør nydes rent. Dette enestående produkt blev skabt i Las Cabras de Pesé, i sydvest Panama, i Herrera regionen. Med Plantation Rum’s signatur, dobbelt aldrings teknik, blev rommen sendt via havet til sydvest Frankrig hvor den fik lov at ældes på franske egetræsfade. De intense smage af denne Panama 2008 er en hyldest til øens sydlige terroir. Det tropiske vejr giver det perfekte forhold for sukkerroernes dyrkning Alt i perfekt kombination for at give et delikat, og dog komplekst indtryk.

Plantation Rum serien

Udtrykker en unik og bred serie af gamle kvalitets rom fra Caribien. De enkelte rom udtrykker individuel karakter,unik smag og stilart, alt efter hvilket land i Caribien de oprinder fra. De traditionelle destillations metoder i Caribien varierer fra land til land og plantage til plantage. Brugen af Pot Stills frembringer bløde, fyldige og aromatiske rom, hvorimod kolonne destillation skaber lette, elegante og saftige rom. Frisk høstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses og sukkerrørs juicen udvindes. Denne sukkerrørs juice varmes forsigtigt op og bliver til melasse. Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udtrykker sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag. Den færdig fermenterede melasse indeholder omkring 6-10 % vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillations apparater, alt efter hvilket land i Caribien rommen oprinder fra.

Om Firmaet

Maison Ferrand, anført af spiritusguruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Foretagendet har bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.