Yderligere information
Størrelse | fl. 70 cl. |
---|---|
Land | |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Producent |
Plantation Xaymaca Special Dry 43%
kr.329,00
På lager
Plantation Xaymaca er ægte Jamaica pot still Rom, med masser af romnørdernes elskede funk” eller “hogo” – den klassiske, kraftige Jamaica-smag af overmodne bananer, gamle gummibånd, diesel og brun, syrlig, gæret ananas. Lyder det mærkeligt? Vent til du prøver det! Selve blendet er sammensat af rom fra to destillerier, Clarendon og Long Pond. Rommen er   destilleret udelukkende på pot stills og er ikke tilsat sukker.
Farve: Rav.
Duft: Funky! Alle de ultraklassiske Jamaica-noter af overmoden banan og grillet ananas, samt et hint af
diesel og røg.
Smagsnoter: Selvom rommen ikke er tilsat sukker, er den ikke helt uden sødme. I smagen finder man allehånde, orangeblomst, abrikos og et syrligt element.
Plantation Rum serien udtrykker en unik og bred serie af gamle kvalitets rom fra Caribien. De enkelte rom udtrykker individuel karakter,unik smag og stilart, alt efter hvilket land i Caribien, de oprinder fra. De traditionelle destillations metoder i Caribien varierer fra land til land og plantage til plantage. Brugen af Pot Stills frembringer bløde, fyldige og aromatiske rom, hvorimod kolonne destillation skaber lette, elegante og saftige rom. Frisk høstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses og sukkerrørs juicen udvindes. Denne sukkerrørs juice varmes forsigtigt op og bliver til melasse. Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udtrykker sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag. Den færdig fermenterede melasse indeholder omkring 6-10 % vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillations apparater, alt efter hvilket land i Caribien rommen oprinder fra.
Maison Ferrand, anført af spiritusguruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet. Hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Foretagendet har bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.
“