Yderligere information

Område

Land

Varetype

, , ,

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Økologisk

Nej

Producent

Quevedo Crusted Port

kr.269,00

På lager

Varenummer (SKU): 1379 Kategorier: , , , , , ,
Quevedo Crusted Port

I Quevedo Crusted Port består vinen af et blend af Port fra årgangene 2013 og 2014. Kulsort og med lilla nuancer i farven. Du kan dufte vinspritten, drueskaller, friskkværnet peber, mørke bær og eukalyptus. Masser af kraft og saft i smagen. Vinen har et godt tag i mundhulen og kraften og styrken, der blandes med den søde mørke frugt og den pirrende syre er utrolig charmerende. Kort sagt en rigtig Power-Port!

Nyd den let svalet, sådan ca. 12-14 °C, så dæmpes både alkohol og sødme. Det giver dig adgang til flere af vinens skønne krydrede og frugtige nuancer. Dekanter gerne inden serveringen til chokoladedesserter, skimmeloste eller desserter med mørk frugt, såsom kirsebærtærte el. lign.

Opbevares køligt efter åbning og holder fint i op til 1 måned herefter.

Producent

Familien Quevedo har ejet marker og vingård i generationer. I 70erne og 80erne udbyggede familien deres gård, Quinta da Alegria, og i 1991 var man klar til at lancere sig som selvstændigt mærke. Det er stadig en familieejet virksomhed og huset er beliggende i den lille by, San João da Pesqueira, midt i hjertet i denne smukke Douro-dal. Som de fleste små ejere af parceller i Douro, solgte man druerne til de store afskibere.
I Quevedos tilfælde solgte de i årtier deres druer til Taylor Port (Taylor Fladgate & Yeatman), hvilket jo tydeligt bevidner kvaliteten af druer fra Quevedo. I den meget varme årgang 1975 ville Taylor i første omgang ikke købe druerne. Derfor måtte Oscar Sr., der stadig var advokat og boede i Viseu (Dão) selv i gang med produktionen. Det blev til 40 fade af port og 40 fade bordvin. Senere på året kom Taylor igen og købte den færdige port. Men arbejdet med også at selv at producere vine tændte en gnist Oscar Sr. Derfor flyttede familien fra Viseu og op til den lille landsby, San Jõao de Pesqueira, i Douro-dalen.
I 1983 købte de vingården, Quinta Vale D’Agodinho, som i dag er deres vigtigste mark. Marken er beliggende mellem Quinta da Vargellas og det berømte varetegn, Cachão da Valeira. Det var her båden med nogle af portvinens største personligheder gennem historien, Dona Antónia Ferreira og Baron de Forrester, sank. Historien fortæller, sand eller ej, at Baron de Forrester druknede i den stærke strøm pga. af vægten fra guldmønterne i hans lommer. Dona Antónia overlevede, da hendes store kjole holdt hende flydende. (1861) Crusted Port tilhører Ruby typen, som er de mørke og kraftige portvine (LBV,´Crusted, Reserve, Vintage). Ikke mange portvinshuse laver i dag Crusted Port. Som Oscar Quevedo selv fortæller: Havde jeg spurgt min bedstefar, om vi skulle producere en Crusted Port, så ville han have svaret “Hvad er det?”.